RETRO RÁDIÓ

Tragédia: szülés közben hunyt el a 32 éves édesanya





Az orvos figyelmeztette a szülőket, ők azonban nem tartották be a javaslatot. Most a kórházat hibáztatják a tragédia miatt.



Megosztás
Szerző: sv
Létrehozva: 2023.03.21.
szülés halál elhunyt édesanya tragédia a kórházban

Alig várták második gyermekük születését, azonban hamarosan rémálommá vált a család élete. Lucy Howell, a 32 éves édesanya éppen második gyermekének adott életet, ám a szülés közben komplikációk merültek fel, amelybe a nő belehalt – írja a The Sun. Az eset egész Angliát megrázta, és számos kérdés merült fel a tragédiával kapcsolatban. A család az orvosokat vádolja, a kórház azonban azzal védekezik, hogy ők világosan elmondták az instrukciókat, Lucy azonban nem tartotta be ezeket.

Lucy Howell nem tarthatja kezében a kisbabáját

Lucy az első gyermekét természetes úton szülte, azonban később meg kellett műteni. A műtét ugyan jól sikerült, azonban a sebész azt javasolta, hogy ha újra teherbe esne, akkor mindenképpen császármetszéssel hozza világra gyermekét. A nő ezt nem fogadta el, ragaszkodott a természetes úton történő szüléshez, ez tehát azt jelenti, hogy elutasította az orvosi javaslatot.

Később sajnos beigazolódott az, amitől a sebész tartott: a természetes szülést nem bírta a nő szervezete, így a szülés okozta komplikációba belehalt a fiatal anyuka. A patológus véleménye szerint a halál oka magzatvíz-embólia és méhrepedés lehetett. A halottkém azonban arra gyanakszik, hogy az orvosi instrukció nem volt egyértelmű és határozott, ezért dönthetett úgy a pár, hogy mégis a természetes szülés mellett teszik le a voksukat.

A bírósági eljárás során arra is fény derült, hogy a vajúdás sem spontán indult meg

A szülés előtt egy nappal egy olyan gyógyszert adtak Lucynak, amely a méhben összehúzódásokat okoz, így felmerült a gyanú, hogy részben (vagy egészben) ez okozta a komplikációt. A szülészek ugyanakkor a sebészt vádolják, mondván, hogy tudatniuk kellett volna velük az orvosi szakvéleményét, és hozzájuk nem jutott el az az információ, hogy nem javasolt a természetes szülés. Shaheen Khazali, a sebész ezt határozottan elutasítja, állítása szerint ő világosan elmondta Lucynak az orvosi véleményét, erről pedig informálta a szülészeti osztályt is.

Az ügy tehát lezáratlan, a nyomozás folyik. Lucy második gyermeke, Pippa túlélte a tragédiát, ám édesanya nélkül kell felnőnie.

 





 





Ezeket olvastad már?
Fordulat a tragikusan elhunyt 8 éves kislány ügyében, komoly döntést hozott a család

Fordulat a tragikusan elhunyt 8 éves kislány ügyében, komoly döntést hozott a család

Nagypéntekre készülünk, fontos határidők is lejárnak

Nagypéntekre készülünk, fontos határidők is lejárnak

Romhalmaz maradt az újpalotai ámokfutó után - egy fekete Mercedest keresnek

Romhalmaz maradt az újpalotai ámokfutó után - egy fekete Mercedest keresnek

Ordító szél és nyárias napsütés - két évszak találkozik húsvétkor

Ordító szél és nyárias napsütés - két évszak találkozik húsvétkor

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás