RETRO RÁDIÓ

Hajléktalanmelegedőt telepítettek a kórház mellé - egymásnak estek a soroksáriak

A hajléktalanok problémájával természetesen rengeteget kell foglalkozni. Felmerül a kérdés, hogy mit tennénk, ha az otthonunkkal szembe telepítenének egy melegedőt? A soroksáriakkal pont ez történt. Az itt lakók többségének meglepő véleménye van a kialakult helyzetről.Megosztás
Szerző: P.P.
Létrehozva: 2023.03.04.
hajléktalan melegedő Budapest soroksár

Senki nem vitatja, hogy komoly lépéseket kell tenni, hogy segítsük a hajléktalanokat. Soroksáron történt is valami, amit a döntő többség pozitívan ítél meg: létrehoztak egy hajléktalanmelegedőt, ami mindképpen üdvözlendő, jó dolog. De vannak, akiknek nem tetszik, hogy az intézmény egy kórház közelébe került. Az erről szóló vitaindító poszt nagy port kavart. Rengetegen vélekednek úgy, hogy a melegedő léte egyáltalán nem probléma, és csak páran fejezték ki kételyeiket annak elhelyezkedésével kapcsolatban.

A melegedő épülete nemrég készült el Fotó: Metropol

Felháborodott néhány szomszéd

Vajon a Soroksár-Újtelepiek is értesítve lettek a melegedőnek a Köves út mellé költöztetéséről?

– tette fel a kérdést egy soroksári csoportban az egyik tag, aki megdöbbenve értesült arról, hogy egy hajléktalanoknak fenntartott melegedőt a Jahn Ferenc Dél-pesti kórház közvetlen közelébe telepítettek. A melegedő egyébként nem újdonság a környéken, csak eddig nem volt "szem előtt". Most viszont közvetlenül a kórház mellé telepítették, mivel elkészült az az felújított épület, amely a rászorulók nappali ellátását fogja biztosítani.

Szerintem a kórház környéke így is ultra gáz... Az a mocsok, ami előtte a parkolóban, megállókban van, az ott közlekedő buszok állapota... Tiszta gettó.

– írta egy  hozzászóló, aki szerint egyébként nem a hajléktalanokkal van leginkább probléma ezen a környéken.

Segítség a hajléktalanoknak

Az ellentétes vélemény képviselői is megjelentek a kommentek között, akik felhívták a figyelmet a hajléktalanság problémaköre, és reménykednek abban, hogy egyre többen fognak elgondolkozni azon, hogy hogyan tudnák segíteni embertársaikat:

Attól, hogy nincs „kirakatban”, a probléma még létezik. Mármint a hajléktalanság. Így, hogy szem előtt van, talán több embernek (akár Önnek is) eszébe jut, hogy a kiválogatott ruháit, takaróit itt adja le és ezzel segítsen egy embertársán. Abban meg biztos vagyok, hogy az ott dolgozók rendben tartják a melegedő környezetét, ahogy tették eddig is

– írta egy kommentelő, majd hozzátette:

Önnek meg kívánom, hogy soha ne kelljen erdő szélén bujkálva sorba állnia egy tál ételért vagy tiszta ruháért. Legyen szép napja.

 

 

Ezeket olvastad már?
Megosztotta öt legfontosabb tanácsát a világ jelenleg talán legismertebb magyar nője

Megosztotta öt legfontosabb tanácsát a világ jelenleg talán legismertebb magyar nője

Megszökött a cirkuszból: így élvezi az utcai nyüzsgést a többtonnás elefánt – Videó

Megszökött a cirkuszból: így élvezi az utcai nyüzsgést a többtonnás elefánt – Videó

Mínusz 30 fokos lehűléssel megérkezett a hóesés – Videó

Mínusz 30 fokos lehűléssel megérkezett a hóesés – Videó

Szégyen: Karácsony Gergely az első főpolgármester, aki azzal kampányol, hogy végre takaríttat...

Szégyen: Karácsony Gergely az első főpolgármester, aki azzal kampányol, hogy végre takaríttat...

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás