Nőnek öltözött férfi lopott meg több budapesti idős embert

Egy hétköznapinak kicsit sem nevezhető rabló párost fogtak el a rendőrök.



Megosztás
Szerző: N.T.
Létrehozva: 2023.03.13.
Budapest rendőrség lopás

A rendőrség tájékoztatása szerint elfogtak egy nőnek öltözött férfit és társát, akik feltehetőleg idős emberektől loptak.

Thief,Use,Crowbar,Break,Into,A,House,At,Window,Being
Női ruhába bújt férfi tolvajt fogtak a budapesti rendőrök Fotó: Illusztráció – Vasin Lee/Shutterstock

A sértett megtévesztése céljából női ruhát és parókát viselő férfi és egy nő 2023. január 23. délután, egy II. kerületi utcán leszólítottak egy idős asszonyt, és egy közös ismerősre hivatkozva felkéredzkedtek a lakására. Az ingatlanban egyikőjük elterelte a 80 éves sértett figyelmét, amíg cinkosa összeszedte az értékeket. A hívatlan látogatók pénzt, külföldi valutát és ékszereket vittek el több mint egymillió forint értékben – írja a Police.hu.

A páros itt még nem állt meg: az idős nő kifosztása után 2023. március 3-án hasonló módszerrel jutott be egy újabb idős ember lakásába, szintén a II. kerületben. Amíg egyikőjük szóval tartotta a 85 éves férfit, addig társa átkutatta a lakást és elvitt 450 ezer forintot.

A lopásokkal gyanúsítható 23 éves R. Jánost és a 38 éves K. Erikát a BRFK II. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói azonosították, és három napon belül – 2023. március 6-án elfogták. A fővárosi rendőrök a nőnek öltözött férfit és társát előállították, majd egyrendbeli lopás bűntett és egyrendbeli lopás vétség miatt kihallgatták őket – számoltak be róla a hatóságok. 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás