Hatszor élesztették újra: elhunyt a 19 éves szívtranszplantált Fanni





A kitartóan küzdő Fanni mindössze 19 éves volt.



Megosztás
Szerző: N.T.
Létrehozva: 2023.03.08.

Fanni volt 2012-ben az első magyar gyermek, aki külföldről kaphatott új szívet. Sajnos azonban hetekkel ezelőtt váratlanul elkezdett kilökődni a szíve, szervezete pedig nem bírta tovább a harcot.

A mindössze 19 éves lány életet már nem lehetett megmenteni Fotó: Pixabay

A vásárosnaményi Ambarus Fanni nyolcéves volt, amikor 2012-ben új szívet kapott, ezzel pedig ő volt az első gyermek Magyarországon, aki külföldről kaphatott új szívet. Halálhíre azért is tragikus, mert a transzplantáció akkor jól sikerült, melynek köszönhetően a kislány ismét normális életet élhetett, persze minimális odafigyeléssel. Sajnos azonban 11 évvel a sikeres műtét után, idén februárban Fanni hirtelen rosszul lett, a kilökődés tünetei jelentkeztek nála: nehezen lélegzett, puffadt és víz volt a hasában. A Ripost szerint az orvosok azt a felfoghatatlan hírt közölték a családdal, hogy Fanni szíve már a kilökődés utolsó fázisában tart.

Hatszor is újraélesztették

Fanniért az egész ország szorított, azonnal megkapta a leghatásosabb kilökődésgátló szereket, azonban még ennek ellenére is hat alkalommal kellett újraéleszteni a lányt két héttel ezelőtt.

Hatszor élesztették újra. Mindez napközben történt, a kezelőorvosa csak este fél kilenckor hívott fel, addig nem tudtam róla semmit. Hihetetlen volt, amikor közölte: „asszonyom, most halt meg a lánya a CT alatt, de visszahoztuk az életbe”. Ezt az érzést egyszerűen nem lehet leírni. Úgy voltam vele, ez csak egy rossz álom, és fel fogok belőle ébredni

– idézi a Ripost az megtört édesanya szavait, amit a Blikknek nyilatkozott.

Már közel volt a megoldás

Csak még nehezebbé teszi a tragédiát, hogy három nappal ezelőtt az édesanya még arról írt, hogy lányának műszívet fognak beépíteni.

Kedves barátok, ismerősök és mindenki, aki a szívén viseli Fanni sorsát! Jelenleg stabil az állapota, de harcolnia kell, hogy eljusson a műszív beültetéséig! Ez a beavatkozás segítené mindaddig, míg újra transzplantálható lesz! Nagyon hálásak vagyunk azért, hogy az ország egy emberként összefogva segít neki a célja elérésében! Hiszem, hogy még nagy dolgokra hivatott és ezt a harcot is megnyeri!

– írta Melinda még reménykedve. Fanni szervezete azonban nem bírta tovább a harcot, és az édesanya születésnapja előtti napon elhunyt

Kedves barátok és ismerősök! Fájdalmas szívvel tudatjuk mindenkivel, hogy szeretett lányunk, Fanni ma feladta a küzdelmet és az angyalok táborát erősíti! Angyalok vigyáznak rád!

– tudatta a szomorú hírt az édesanya Fanni fotójával.





 





Ezeket olvastad már?
„Túl kövér” – mondta a férfi, majd futópadra kényszerítette a kisfiát, aki belehalt a bántalmazásba

„Túl kövér” – mondta a férfi, majd futópadra kényszerítette a kisfiát, aki belehalt a bántalmazásba

Elképesztő rablás Budán: elhagyta a mordályt a nyílt utcán a tettes

Elképesztő rablás Budán: elhagyta a mordályt a nyílt utcán a tettes

„Ha 30 percen belül nem hallasz felőlem, meghaltam” – eltűnt anya helyett földi maradványokat találtak

„Ha 30 percen belül nem hallasz felőlem, meghaltam” – eltűnt anya helyett földi maradványokat találtak

Visszatért a halálból János: ezt látta a „túloldalon”

Visszatért a halálból János: ezt látta a „túloldalon”

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás