RETRO RÁDIÓ

Rejtély, mi történik a budapesti horrorkereszteződésben





Egyre többször adunk hírt arról, hogy a XV. kerületben villamossal karamboloznak a sofőrök. Legutóbb most hétfőn történt baleset a Páskomliget utcában a Nádastó parknál, amikor egy személygépkocsi ütközött össze a 69-es „sárga villámmal”.



Megosztás
Szerző: K.D.R.
Létrehozva: 2023.03.22.
Módosítva: 2023.03.22.
XV. kerület villamos ütközés Újpalota baleset

Egy XV. kerületi csoportban tette közzé egy szemtanú, hogy március 20-án nagy csattanás hallatszott, mire ő egyből az ablakhoz sietett. A villamosátjáróban egy autó volt látható, amely a Mexikói út felé közlekedő villamossal ütközött össze, a kocsi bal oldala pedig megsérült. 

Mint azt a BKK-tól megtudtuk, a baleset a XV. kerületi Páskomliget utcában a Nádastó parknál történt. A baleset miatt a 69-es villamos helyett Rákospalota, MÁV-telep és Újpalota, Erdőkerülő utca között pótlóbusz közlekedett 12:22-től 13:03-ig. A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a balesetben személyi sérülés nem történt. 

Szinte hetente ütköznek a villamossal Újpalotán – Fotó: Facebook / Újpalotai csevegő – Krizsán-Winkler Wiktória

A helyiek szerint nem figyelnek eléggé az autósok a villamosra

A posztra több arra közlekedő is reagált kommentben. Az egyik hozzászóló kifejtette, hogy még ha ő próbál is elővigyázatos lenni, sokszor a többi autós ezt nem hagyja szó nélkül:

Múltkor én is be szerettem volna ott kanyarodni, mögöttem (a belső sávban ugye...) dudáltak, hogy én hogy merek lassítani – nem bírták elviselni, hogy NE adj isten körbe is néznék, hogy mondjuk ne villamossal ütközzek…

– írta a közlekedő, látva, hogy hol történt a baleset. A posztoló azt is kifejtette a kommentszekcióban, hogy az ilyen balesetek szinte mindig az ő lakásuk előtti átjáróban történnek, és olyan hangos a csattanás, hogy lehetetlen nem észrevenni.

Én nem értem. Nem elég nagy?! Nem elég sárga?! Mi a fenét néznek a sofőrök!?

– kommentelte az egyik hozzászóló arra reagálva, hogy egy villamost könnyebb észrevenni elsőbbségadáskor, mint más, kisebb járművet. Többen is egyetértenek vele, miszerint nem nézik a tükröket a sofőrök, és heti szinten van baleset a környéken.

Az egyik hozzászóló úgy tapasztalta, már a villamosvezetők jobban figyelnek az autósokra, pedig a KRESZ nem ezt írja elő.

„Én elég sűrűn hajtok itt át, és a legutóbbi időben meglepődve tapasztalom, hogy a villamosvezetők közül páran, ahogy meglátják az indexelést, már lassítanak is le... Gondolom, félnek az idiótáktól... Azért nem semmi, hogy hülyeséggel felül lehet írni szép lassan a KRESZ-t…” – írja.

Megkeresésünkre az ittlakunk.hu helyi szerkesztősége elmondta: elég sok a hasonló baleset ebben a kereszteződésben, ugyanis ott lehet befordulni az újpalotai posta és a NAV-iroda felé, így sokan kanyarodnak ott el. Ráadásul ez a piac utáni első kanyarodási lehetőség, ezért is járnak arra sokan – árulták el lapunknak, azt viszont ők sem értik, hogy nem lehet észrevenni a közeledő villamost. 

Nem figyelnek a villamosra az autósok – Fotó: XV. kerület ittlakunk.hu

Rendszeres a villamossal ütközés Újpalotán

Egyre gyakrabban hallani arról, hogy autó ütközik villamossal a XV. kerületben. Ugyanezen a helyen január végén egy másik autó is karambolozott a villamossal. A jármű a síneken ragadt, a balesethez pedig riasztották a fővárosi hivatásos tűzoltókat is.

Tavaly szintén a XV. kerületben az 5-ös busz ütközött össze a villamossal a Széchenyi út és Kolozsvár utca kereszteződésénél. A baleset a helyi közlekedést is rendesen megbolygatta: a villamos helyett pótlóbusz járt, az 5-ös buszt pedig elterelték. Ha még ez nem lenne elég, az év végén több sofőr is a síneken kötött ki autójával Újpalotán.

A Bánkút utca sarkánál nem tudta bevenni a kanyart egy autós, és a sínekre sodródott, nem sokkal később pedig szinte ugyanott, a Páskomliget utcában, a 69-es villamos sínein akadt fent egy másik sofőr – írja a 15.kerület.ittlakunk.hu. Nem is olyan régen, március 11-én egy autó ismét a villamossínekre került, állítólag egy másik autós hibájából. 

Mindenki vigyázzon az utakon

A mai pörgős világban mindenki siet és kapkod. Amikor autót vezetünk, akkor viszont fokozottan figyelnünk kell magunkra és a többi közlekedőre is. Sajnos túl sokszor kell írnunk arról, hogy közlekedési baleset történt a fővárosban. Ahelyett, hogy sietnénk és egymást is siettetnénk, inkább vigyázzunk egymásra! 


 





 





Ezeket olvastad már?
Hátborzongató: regisztrált szexuális ragadozó próbált elrabolni egy kisfiút az iskolából – videó

Hátborzongató: regisztrált szexuális ragadozó próbált elrabolni egy kisfiút az iskolából – videó

Kocsis Máté: a Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

Kocsis Máté: a Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

Egerek és patkányok tartják rettegésben ezt a budapesti környéket - A helyiek közegészségügyi vészhelyzettől tartanak - Fotó!

Egerek és patkányok tartják rettegésben ezt a budapesti környéket - A helyiek közegészségügyi vészhelyzettől tartanak - Fotó!

Szelfit készített a 13 éves fiú, miután 40 késszúrással végzett anyjával

Szelfit készített a 13 éves fiú, miután 40 késszúrással végzett anyjával

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás