RETRO RÁDIÓ

Filmbe illő hajsza: még Szlovákiában is kergették a magyar zsaruk elől menekülő Cadillaces embercsempészbandát





Egy cseh és egy lengyel rendszámú kocsit vettek üldözőbe a magyar zsaruk Tatánál. Bár az egyiküket elfogták, a másikuk egy Cadillackel egészen Szlovákiáig menekült, ahol az utasok a helyi zsarukat is kijátszva elinaltak. Egyiküket még mindig keresik.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.02.08.
embercsempész szlovákia autós üldözés üldözés

Valóságos filmes hajsza zajlott hétfő délután az M1-es autópályán, mi több, még a határokon túl is. A szlovák–magyar közös ellenőrzés során intézkedő rendőrök ugyanis két külföldi rendszámú autót szerettek volna igazoltatni, a sofőrök azonban a megállás helyett a gázra tapostak.

A csempészek kocsija egy bankba csapódott, a bent ülők elmenekültek. Egyiküket még mindig keresik – Fotó: Polícia SR/Facebook

A magyar zsaruk természetesen azonnal utánuk eredtek, egyiküket pedig az egyik pihenőben el is fogták. Mint kiderült, nem véletlenül menekült, a kocsijában ugyanis egy illegálisan itt tartózkodó afgán férfi is volt. 

– Az egyik autót, a lengyel honosságút és vezetőjét, egy georgiai állampolgárságú férfit a rendőrök a 73. kilométerszelvényben lévő pihenőhelyen elfogták. Az autóban két, magát orosz és egy magát afgán állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott 

– mondta a Metropolnak Marosán Angelika, a Komárom Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. 

A másik kocsi azonban továbbszáguldott, amit Komáromnál szúrtak ki, és tovább követték, azonban a gépjármű egyenesen a határ túloldalára rongyolt, így megkezdődött a határokon átívelő hajsza.

– A lengyel honosságú gépkocsi előfutóját, egy cseh honosságú autót a komáromi Erzsébet hídon szolgálatot ellátó rendőrök észlelték, amely Szlovákia irányába haladt. Megkezdték a határon átnyúló követést. A további intézkedést a szlovák hatóságok folytatták le

– tette hozzá a szóvivő. 

A kocsi üldözését ezután a szlovák zsaruk is folytatták. A Paraméter információi szerint azonban nem sokáig, az ugyanis egy közeli bank falába csapódott, a benne ülők pedig elmenekültek. A Dunatáj úgy tudja, hogy a cseh rendszámú Cadillac még a bankkal szemközti lámpát és táblát is kitörte az ütközés előtt, majd a kocsi a bank ajtaja elé gurult, a sofőr és az utasok pedig a belváros felé szaladtak. 

A szlovák rendőrség közlése szerint bár egyiküket, egy 22 éves azeri férfit az egyik helyi piacon megtalálták, a másikat még mindig keresik, miközben embercsempészet miatt eljárást indítottak az ügyben. 

 

 





 





Ezeket olvastad már?
Nagypéntekre készülünk, fontos határidők is lejárnak

Nagypéntekre készülünk, fontos határidők is lejárnak

Romhalmaz maradt az újpalotai ámokfutó után - egy fekete Mercedest keresnek

Romhalmaz maradt az újpalotai ámokfutó után - egy fekete Mercedest keresnek

Ordító szél és nyárias napsütés - két évszak találkozik húsvétkor

Ordító szél és nyárias napsütés - két évszak találkozik húsvétkor

Most érkezett: áll a forgalom a metró vonalán, sínekre ugrott valaki a Dózsa György úton - fotókkal

Most érkezett: áll a forgalom a metró vonalán, sínekre ugrott valaki a Dózsa György úton - fotókkal

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás