RETRO RÁDIÓ

A magyar kormány a béke pártján áll





Amíg nem lesz béke, és Brüsszel nem vonja vissza a szankciókat, az infláció sem szüntethető meg. Magyarország mérsékelni tudja az inflációt, a kormány szándéka, hogy év végére egy számjegyű legyen az infláció – mondta Orbán Viktor napirend előtt a parlamentben.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.02.27.
Módosítva: 2023.02.27.
parlament

Orbán Viktor: 4000 milliárdot vett ki a zsebünkből Brüsszel a szankciókkal

Orbán Viktor beszéde elején közölte, hogy két hónap telt el az Országgyűlés őszi ülése óta. Világossá vált, hogy az energiaárak nem térnek vissza a háború előtti szintre, a háború előtti árak háromszorosa a gázár. Magyarország 4000 milliárd forinttal költött többet energiára, mint 2021-ben, ezt a pénzt Brüsszel vette ki a szankciókkal a magyarok zsebéből. A magyar emberek nem értenek egyet a szankciós politikával – tette hozzá. 4,6 százalékos volt a gazdasági növekedés 2022-ben, és soha nem látott szintet ért el az export és a tőkebehozatal. A KÖLTSÉGVETÉSI HIÁNYT ÉS ÁLLAMADÓSSÁGOT IS SIKERÜLT CSÖKKENTENI.

 

Orbán Viktor: Amíg Brüsszel nem vonja vissza a szankciókat, addig nem lehet eltüntetni az inflációt

Orbán Viktor felidézte, hogy több lépéssel küzdenek az infláció ellen. Bízik benne, hogy képesek optimális mértékben beavatkozni a gazdaság működésébe. Az infláció okai nem Magyarországon vannak, hanem Brüsszel szabadította ránk a szankciós inflációt. Mindig is azt mondtuk, hogy a szankciók több kárt okoznak Európának, mint Oroszországnak – tette hozzá. A megemelkedett energiaárak mindent drágítanak – mondta a kormányfő. 

Amíg Brüsszel nem vonja vissza a szankciókat, addig nem lehet eltüntetni az inflációt. A legfőbb cél, hogy mérsékeljük az inflációt.

Naponta szenved el provokációkat Magyarország

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy szükség van az Országgyűlés egyértelmű állásfoglalására a háború ügyében, és ezért támogatja a Fidesz–KDNP határozati javaslatát. Magyarországot egyre többen bele szeretnék kényszeríteni a háborúba – tette hozzá. Naponta szenved el provokációkat Magyarország, tartsunk ki ennek ellenére Magyarország érdekei mellett – mondta.

 

2023-ban a családok számára maradnak a rezsicsökkentett árak

A kormány meghosszabbította a szociális tűzifa programot, és az ország több mint 150 helyén lehet olcsóbban tűzifát vásárolni. A szankciós energiaárak haszonélvezői a világ vezető energiatársaságai, a profitnövekedés mértéke úgy 70 százalékos, hogy ezek a nagy cégek nem termeltek többet – ismertette a kormányfő. A szankciós profitot többségében az európai vállalatok és európai emberek fizették meg. Extraprofitot értek el a kereskedelmi cégek és a bankok is. Az extraprofit egy részét elvonják Magyarországon, és ezt teszik bele a rezsivédelmi alapba – mondta a kormányfő. 2023-ban a családok számára maradnak a rezsicsökkentett árak.

 





 





Ezeket olvastad már?
Sokkoló: 2 éves gyermek gázolta el terhes édesanyját

Sokkoló: 2 éves gyermek gázolta el terhes édesanyját

Drasztikusan esett a csatorna nézettsége: melltartó nélküli, szexi híradósokkal növelnék a nézettséget – fotó!

Drasztikusan esett a csatorna nézettsége: melltartó nélküli, szexi híradósokkal növelnék a nézettséget – fotó!

„Budapest és köztem ez mindig is egy love story volt” – Szentkirályi Alexandra szenvedélyesen szereti szülővárosát, Budapestet

„Budapest és köztem ez mindig is egy love story volt” – Szentkirályi Alexandra szenvedélyesen szereti szülővárosát, Budapestet

Szénné égett holttestre bukkantak a csendes zsákutcában – Videó

Szénné égett holttestre bukkantak a csendes zsákutcában – Videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás