RETRO RÁDIÓ

Mától újra csökken az üzemanyagok ára, most ennyivel





Az utóbbi időben jó hírek érkeztek a benzin és gázolaj áráról, örömteli folyamat az árcsökkenés.



Megosztás
Szerző: BGA
Létrehozva: 2023.02.24.
Módosítva: 2023.02.24.
ez lesz ma időjárás lomtalanítás

Tulajdonképpen semminek sem kedvez az időjárás a hétvégén, csak az otthon maradásnak. Ma még nem lehet okunk panaszra, hiszen napos időre és 14 fokig melegedő levegőre készülhetünk, megerősödő délnyugati széllel, ami a szombati hidegfront előjele. Holnap ugyanis beborul az ég, esni is fog, ráadásul északnyugatira fordul a légmozgás, ami jóval hidegebb levegőt hoz hozzánk. Már csak 10 fokig emelkedik a hőmérséklet. Vasárnapra jön az igazi fekete leves, amikor szó szerint visszatér a tél. Bár kis eséllyel előfordulhat csapadék, ez már javarészt hó vagy havas eső lehet, ráadásul 3 foknál nem lesz melegebb, a hőérzetet pedig tovább rontja majd az élénk, időnként erős északi szél.

Töltsük hasznosan a szabadidőt

Ha már szabadban kifejezetten kellemetlen lesz tartózkodni, érdemes előrehoznunk például a tavaszi nagytakarítást, így ha valóban kitavaszodik, már tiszta lakást hátrahagyva mehetünk kirándulni. De ha a hideg, szeles időt látva inkább egy plédbe burkolózva néznénk meg a kedvenc filmünket vagy sorozatunkat, ez is kiváló program lehet. Akik viszont bírják a szelet és felmennének például a budai hegyekbe, inkább vasárnap tegyék meg!

7,January,2016,Istanbul,,Turkey,,Cold,,Windy,Day,In,Istanbul.
Tipikus szombati kép lesz ez, elromlik az idő Fotó: Orlok / Shutterstock

Csökkennek az üzemanyagárak

Jut azért jó hír is a hétvégére: például az, hogy mától bruttó 6-6 forinttal csökken a benzin és a gázolaj ára. Így lassan, de biztosan közelednek a 600 forintos lélektani határ felé az árak: a benzin literje átlagosan 610, a gázolajé 618 forint lesz.

Három kerületben folytatódik a lomtalanítás

Újabb helyeken végzi el a lomtalanítást az FKF. Pénteken az V. kerületben, szombaton az I. kerületben, vasárnaptól március 9-ig pedig a XVI. kerületben viszik el a lomokat. Kihelyezhető többek között nagydarabos hulladék, bútor, matrac, szőnyeg, bőrönd. Amit biztos, hogy nem visznek el: például kommunális vagy szelektív hulladék, építési törmelék, sitt, gumiabroncs, ipari vagy elektronikai hulladék.

Egyelőre nem lesz kizárólagos parkolóhely Budán

A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén a II. és a XII. kerület polgármesterei közös előterjesztést nyújtottak be, hogy kizárólagos parkolóhelyeket alakíthassanak ki a kerületi lakosoknak, időkorlát nélkül, a hét minden napjára. A főpolgármester javaslatára úgy döntöttek, május 31-ig megvitatja a kérdést a kerületekkel a főváros, így addig biztosan nem lesz döntés.

Újabb fix traffipaxok jönnek

Az elmúlt hetekben drasztikusan megszaporodtak a halálos balesetek és a gyorshajtások száma Budapesten, ezért a BRFK úgy döntött, négy traffiboxot helyez ki a város különböző pontjain. Két fix sebességmérő készüléket helyeznek ki a repülőtérre vezető gyorsforgalmi útra, egyet-egyet pedig a csepeli Weiss Manfréd útra, illetve a 6-os számú főútra telepítenek.

sebesség, gyorsulás
A legveszélyesebb helyekre tesznek fix sebességmérőket a rendőrök Fotó: Shutterstock

Közlekedési változások a hétvégén

Lezárják 7 órától éjfélig a VI. kerületi Bajza utcát az Andrássy út és a Benczúr utca között, 17 órától 21 óráig az Andrássy utat az Oktogon és a Dózsa György út között, továbbá a szervizutat is a Munkácsy Mihály utca és a Kodály körönd között demonstráció miatt. Időszakos és szakaszos lezárásra számítsanak várhatóan 17 órától 18 óráig a Deák Ferenc tértől a Bajcsy-Zsilinszky út–Andrássy út–Kodály körönd–Felsőerdősor utca–Benczúr utca útvonalon is. Az érintett BKK-járatok módosított forgalmi rend szerint közlekednek.

Pénteken 8 és 12 óra között lezárják a VIII. kerületben a Szigony utcát az Apáthy István utca és a Tömő utca között építkezés miatt.

Péntek délután 15 óráig kertészek dolgoznak a XIV. kerületi Füredi utcában kifelé az Ond vezér útja után, valamint a X. kerületben a Keresztúri úton a Túzok utca és a Lovasvölgyi utca közelében, ezért ezeken a helyeken szakaszos sávlezárásra számítsanak.

Szombaton 7 és 17 óra között a Déli pályaudvar és Kelenföld vasútállomás között felsővezeték-karbantartás miatt egyes vonatok (a Bakony, a Göcsej, a Citadella, a Tópart és a Balaton InterCityk, valamint a tapolcai sebesvonatok és az oroszlányi S12-es járatok) a Déli pályaudvar helyett Kelenföldről indulnak és oda is érkeznek.

Megemlékezések miatt több helyen módosul a közlekedés:

  • Tilos megállni szombaton 8:00 és 11:30 között az V. kerületben a Széchenyi felső rakpart park felőli oldalán a Balaton utca előtt 20 méter hosszan.
  • Szakaszosan és időszakosan lezárják szombaton 10 órától 11 óra 15 percig az V. kerületben a Balaton utcát a Balassi Bálint utca és a Széchenyi felső rakpart között, illetve a Széchenyi felső rakpartot a Jászai Mari tér és a Balaton utca között.
  • Péntek 0 órától vasárnap reggel 6 óráig tilos megállni a VI. kerületben az Andrássy út páros oldali szervizútján a Vörösmarty utca és az Eötvös utca között, és a Csengery utca mindkét oldalán az Andrássy út és az Aradi utca között. Ezeket az utcákat pénteken 10 órától vasárnap 6 óráig le is zárja a rendőrség.

Csepelen a Komáromi utcában a József Attila utcánál útszűkületre kell készülni várhatóan a hónap végéig, mert csatornát javítanak.

Szintén a hónap végéig félpályás lezárás okoz fennakadást a XV. kerületben a Széchenyi úton a Vasutastelep utca és a Bajor utca között, mert javítják a gázvezetéket.

Várhatóan március 15-ig lezárták a buszsávot a Belvárosban, a József Attila utcában a Széchenyi István tér felé a Nádor utca előtt vízvezeték-felújítás miatt.

45-UTAZAS-KIALLITASD-
Az Utazás Kiállításon belül egy külön, egynapos fesztivált is tartanak szombaton Fotó: Máthé Zoltán

Programajánló

MentesFeszt

Idén először rendeznek Kárpát-medencei mentes találkozót február 25-26-án. Egy könnyed kétnapos, színes, de egyben szakmai fesztivált tartanak, ahol mindenki megtalálhatja a számára ideális egészséges étrendet. Lesz többek között kiállítás, szakmai előadások, kispiac, gasztroudvar, vegán bor és sajtmustra. A helyszín az ELTE Lágymányosi Campusának Gömb aulája.

Farsangi piacozás

Szombat reggel a Hunyadi téri piacon egy rendhagyó piacozáson vehetünk részt, ahol a hagyományos farsangi fánkoké és churros fánké lesz a főszerep, amiket forró csokival, forralt borral és meleg teával kísérhetünk. A gyerekeket farsangi arcfestés várja, a hangulatot pedig a KlubZene DJ biztosítja.

Kiscelli farsang és jelmezvadászat

Február utolsó szombatján este 6 órától a Kiscelli Múzeumban farsangon vehetünk részt. Egy kikötése van a szervezőknek, hogy felismerhető legyen az öltözékben a múzeum valamelyik kiállításának eleme: ihletődhetünk Mácsai István festőművész alkotásaiból és a fővárosi kutyatartás kultúrtörténetét bemutató VAU! kiállítás szereplőitől is. A jelmezbált és díjazást érdekes programok kísérik: részt vehetünk több tárlatvezetésen, a kiállításokhoz kapcsolódó előadásokon, de lesz turkáló, eszem-iszom, az estét pedig koncerttel zárhatjuk.

Járatlan utakon fesztivál

Tizennegyedik alkalommal érkezik idén február 25-én a Járatlan utakon, a független utazók fesztiválja a 45. Utazás Kiállításon belül a Hungexpóban, mely ezúttal 40 előadással és kerekasztal-beszélgetéssel vár minden kalandort. Az egész világot átszövő történetek bemutatják, miként utazhatunk stoppal, gyalog, lovon, vitorlással, low budget vagy épp környezetbarát módon, s mindezek közben hogyan élhetjük át a talán legfontosabb, belső utazást. A tapasztalataikat ismert bloggerek és magányos világcsavargók egyaránt megosztják majd.





 





Ezeket olvastad már?
Gyűlöletháborút folytat a baloldal: több kerületben is módszeresen letépik a Fidesz plakátjait

Gyűlöletháborút folytat a baloldal: több kerületben is módszeresen letépik a Fidesz plakátjait

Hátborzongató: regisztrált szexuális ragadozó próbált elrabolni egy kisfiút az iskolából – videó

Hátborzongató: regisztrált szexuális ragadozó próbált elrabolni egy kisfiút az iskolából – videó

Kocsis Máté: a Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

Kocsis Máté: a Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

Egerek és patkányok tartják rettegésben ezt a budapesti környéket - A helyiek közegészségügyi vészhelyzettől tartanak - Fotó!

Egerek és patkányok tartják rettegésben ezt a budapesti környéket - A helyiek közegészségügyi vészhelyzettől tartanak - Fotó!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás