"Igyatok valamit!" - elképesztő, mit tett a rendőrökkel a megbírságolt sofőr

Sajátos módon fejezte ki háláját és megbecsülését az egyenruhásoknak, egy a büntetését befizető személy.Megosztás
Szerző: BGA
Létrehozva: 2023.02.18.
borravaló rendőrség biztonsági öv bűntetés

Borravalót általában futároknak, pincéreknek szokás fizetni a korrekt, jó színvonalú szolgáltatásért. Ezt az érzést azonban nemrég a rendőrség, ha akaratlanul is, de megtapasztalhatta.

Borravalót kaptak a Heves vármegyei rendőrök, pedig ők csak a munkájukat végezték Fotó: Pixabay

A HEOL-hoz jutott el az a fotó, amit egy sofőr töltött fel a közösségi médiába. Az illető azzal hencegett, hogy 10 ezer forintra megbírságolták őt a rend őrei, ő azonban nagyvonalúan, tulajdonképpen borravalóval együtt 12 ezer forintot utalt el a vármegyei rendőrség bankszámlájára. A képhez pedig csak annyit fűzött hozzá egy sírva nevetős emoji kíséretében:

"Igyatok valamit!"

Borravalót utalt a rendőröknek egy megbüntetett sofőr
Posta helyett netbankon utalt a büntis sofőr, húsz százalék borravalóval toldotta meg az összeget Fotó: HEOL.hu / Facebook

Az esetre a Heves Vármegyei Rendőrkapitányság szóvivője úgy reagált: vissza fogják utalni a különbözetet.

A fénykép alapján valószínűsíthető, hogy biztonsági öv lakott területen belüli használatának hiánya miatt szabtak ki a rendőrök 10 ezer forintos közigazgatási bírságot. Természetesen túlfizetés esetén a rendőrség minden esetben visszautalja a pluszban befizetett összeget

– fogalmazott Soltész Bálint vármegyei rendőrségi sajtószóvivő.

Az eset kapcsán természetesen felhívják a figyelmet arra, hogy a biztonsági öv használata lakott területen kívül és belül, a gépjárműben elöl és hátul tartózkodva egyaránt kötelező. Fontos tudatosítani a közlekedők körében azt, hogy

nem azért kell használni a biztonsági övet, mert a rendőrség egy közúti ellenőrzés során ezt szankcionálja, hanem a sofőr és utastársai testi épségének védelme érdekében.

A biztonsági öv ugyanis egy olyan passzív biztonsági eszköz, amely egy esetlegesen bekövetkező baleset esetén alkalmas arra, hogy a baleset során elszenvedett sérülések súlyossági fokát mérsékelje.

Mindenkinek fontos, hogy be legyen kötve az autóban Fotó: Sally Anscombe / Getty Images

A rendőrség célja, hogy a közúti ellenőrzések során egyáltalán ne találkozzon olyan esettel, amikor valaki nem használja a biztonsági övet. Ez ugyanis azt jelentené, hogy Magyarországon 100 százalékos lenne a biztonsági öv használatának aránya, melynek hatására drasztikusan csökkenne a személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek száma.

Erre az ideális esetre közlekedésrendészeti kollégáink - természetesen a saját kontójukra - szívesen koccintanának

 – szögezte le Soltész Bálint.

 

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás