Jó hír: egész évben marad a rezsicsökkentett gáz-, villany- és távhőár

Az MVM energetikai konferenciájának nyitó előadásában beszélt minderről Lantos Csaba energiaügyi miniszter.Megosztás
Szerző: MTI
Létrehozva: 2023.02.16.
Módosítva: 2023.02.16.
rezsicsökkentés gázárak áram távhő

A lakosság esetében az átlagfogyasztásig egész évben nem emelkedik a gáz, az áram és a távhő rezsicsökkentett ára, miután a kormány megtette a szükséges lépéseket a hazai fogyasztók energiaellátásának biztonságáért, és azért, hogy az árak megfizethetőek, kigazdálkodhatóak legyenek – mondta az energiaügyi miniszter az MVM-csoport energetikai konferenciáján csütörtökön Budapesten.

Lantos Csaba a magyar energiapolitika egyik legfontosabb céljának az ország energiaszuverenitásának megteremtését nevezte.

Lantos Csaba, MTI
Lantos Csaba fontos bejelentést tett az energiaárakat illetően  Fotó: MTI

Az ellátás biztonságának, megfizethetőségének és fenntarthatóságának biztosítása mellett a negyedik kihívás a növekvő energiaigény; Magyarország válasza a válságra a gazdasági növekedés, az iparosítás, ehhez viszont több energiára van szükség – fejtette ki.

A tavaly kialakult „rezsivédett” sávhatár erre az évre is vonatkozik – jelezte az energiaügyi miniszter.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter előadásában hangsúlyozta: meg kell védeni a gazdaságot, hogy a fejlődési pálya töretlen legyen, ebben az egyik legfontosabb szerepe a beruházásoknak van, amelyek az idén elérhetik a 20 ezermilliárd forintot.

 

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás