Az orvosokat is meglepte, mitől hányt évekig a fiatal nő

A 23 éves nőt két éven át gyötörte a folyamatos hányás kényszere. Havonta a sürgősségire került, már tarthatatlan volt a helyzete.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.02.12.
hányás kannabisz sürgősségi

Egy fiatal nő közel két éven át havi rendszerességgel jelent meg a sürgősségi osztályon, mindig azonos panaszokkal: hányinger, csillapíthatatlan hányás és hasi fájdalom. Mivel a nő cukorbeteg, ezért egy cukorbetegeknél gyakrabban előforduló gyomorürülési zavarra, a gasztroparézisre gyanakodtak, csakhogy a további vizsgálatok ezt nem igazolták.

A fiatal nő azt hitte, a kannabisz enyhíti a tüneteit, de csak rosszabb lett tőle a helyzet (Illusztráció: Pixabay)

A fordulat akkor következett be esetében, amikor egy vizeletvizsgálat után elárulta orvosainak, hogy rendszeresen, heti legalább ötször szív kannabiszt – beleértve a legutóbbi kórházi látogatása előtti két napot is. Sokan pont az émelygés csökkentésére használják a szert, mivel alacsony dózisban hatékonynak bizonyult az émelygés kezelésében. Csakhogy ez a nőnél nem működött, neki csak a forró fürdő nyújtott átmeneti enyhülést. 

Az életvitele ismeretében az orvosok rájöttek, hogy a nőnek kannabinoid hyperemesis szindrómája van, amelynek következtében a gyakori és nagy mennyiségű kannabiszfogyasztás „súlyos hányingert és hányást okoz”. A nő számára az hoz gyógyulást, ha végleg leszokik a szerről.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás