Elátkozott háznak tartják a lakók a Pesti úti öngyilkosság helyszínét





Korábban több öngyilkosság is történt abban a Pesti úti panelban, melynek 10. emeletéről január 13-án pénteken vetette le magát egy mindössze 17 éves fiú. A történtek nemcsak az ott élőket, de az egész országot megrázták.



Megosztás
Szerző: H.Á.
Létrehozva: 2023.01.16.
Módosítva: 2023.01.16.
panelsor Öngyilkosság baleset XVII. kerület Budapest

A szomszédok vidám, jó kedélyű fiatalnak ismerték meg azt a 17 éves fiút, aki január 13-án pénteken kivetette magát egy Pesti úti panel tizedik emeletéről. A XVII. kerületben történt tragédia nem az első azon a környéken. Korábban többen is követtek el ott öngyilkosságot és halálos közúti balesetek is történtek arrafelé.

Ebben a házban él a fiú édesapja, akinél pénteken járt látogatóban – Fotó: Markovics Gábor

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a középiskolás fiú összetört testére egy éppen a kislányával kutyát sétáltató házaspár talált rá, akik egy hatalmas puffanásra lettek figyelmesek, majd értesítették a mentőket és a rendőrséget. A tini az édesapjánál volt vendégségben, ám egyszer csak, nem tudni miért, úgy döntött, hogy kimegy a folyosóra. Felment a 10. emeletre, ahol kinyitotta a szemétledobó mellett lévő ablakot, majd a mélybe vetette magát. Édesapja telefonálva rohant le a második emeleti lakásából, hogy megpróbáljon segíteni magatehetetlen gyermekén. Nemsokára megérkeztek a mentősök és a rendőrök is, ám sajnos már nem tudták megmenteni a fiú életét.

A fiú újraélesztését az a házaspár is végignézte a kislányukkal, akik megtalálták, és értesítették a hatóságokat. Az egész család azóta is sokkban van, nagyon megviselte őket a szörnyű tragédia.

Innen vette magát a mélybe a 17 éves fiú január 13-án – Fotó: Markovics Gábor

A Metropolnak megszólaló férfi szerint a kislánya máig nem tudja feldolgozni a tragédiát.

A lányom annyira megijedt, hogy egy óráig megállás nélkül sírt, mellé kellett bújnom

– mondta Attila, majd hozzátette:

A lányom azt mondta, hogy költözzünk el, mivel már korábban is történtek hasonló esetek ebben a házban.

A trauma, mely nyomot hagy

A fiatal életéért sokáig küzdöttek, de sajnos nem jártak sikerrel. Egy ilyen eset nemcsak a családot, de a környéken élőket is megrázza. Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan mi vezetett a tragédiához, de az internetezők máris elmondták véleményüket.

A mi házunkból is kiugrott egy fiú, mikor tinédzser voltam. Azóta is eszembe jut néha az a puffanás.

– írta az egyik hozzászóló.

Sajnos amíg mi is ott laktunk, abban a házban, akkor is levetette magát a felettem lakó ismerősöm felesége. Ott nagyon sok rossz megtörtént, velem is, betegség stb. Egész biztosan egy elátkozott ház az

– osztotta meg korábbi tapasztalatait egy korábbi lakos.

A fiú a 10. emelet ablakán mászott ki, majd ugrott a mélybe. Senki nem tudja, miért – Fotó: Markovics Gábor

Nem tudhatjuk, mi történt

Akadt, aki felháborodott a fiú tettén, arra gondolva, hogy sokan nincsenek vele tisztában, hogy ami nekik természetes, az másnak soha nem lesz elérhető: „Egyszerűen nem tudom az ilyeneket sajnálni, aki eldobja az életét! Hány felnőtt és gyermek van, aki mindenáron élne, ha tehetné, de a sors máshogy akarja. Napi szinten vannak ilyenek, akik kiugrálnak, vonat elé mennek. Soha nem fogom megérteni.”

Többen a fiú és családja védelmére keltek: „Senki ne ítélkezzen, mert nem lehet tudni, hogy mi kattan be hirtelen valaki fejébe.”

Egy másik kommentben olvasható: „Soha ne mondd, hogy soha! Nem tudhatjuk, hogy ép ésszel teszik-e ezt az emberek. Lehet, hogy ilyenkor kikapcsol az agyuk, mert ép ésszel senki nem merne öngyilkos lenni.”

Korunk „népbetegsége”

Sokan a mai rohanó világot okolják a történtekért, melyben nem fordítunk kellő időt és energiát a minőségi kapcsolatok kialakítására.

Milyen egy elcs***ett világban élünk, ha már a gyerekeknek így kell megoldaniuk a magukba fojtott gondjaikat

– írja egy kommentelő.

Az egyik középkorú férfi pedig így összegzi gondolatait: „Sajnos stresszes világban élünk, ami lassan felőrli az embereket. Van, aki tudja kezelni, van, aki nem. Nagyon sajnálom!”

Amellett, hogy többen a mélybe vetették magukat azon a környéken, a Pesti úti panel közelében halálos baleset is történt már: egy jármű villanyoszlopnak csapódott. Az autót vezető férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Van segítség!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!

 





 





Ezeket olvastad már?
Tragédiába fulladt a szex az első randin, meghalt egy 19 éves lány

Tragédiába fulladt a szex az első randin, meghalt egy 19 éves lány

9 éves kislány küldött üzenetet az anyjának a szexuális erőszakról

9 éves kislány küldött üzenetet az anyjának a szexuális erőszakról

Szörnyű gyanúról suttognak Budafokon, veszélyre figyelmeztetik egymást az ott lakók

Szörnyű gyanúról suttognak Budafokon, veszélyre figyelmeztetik egymást az ott lakók

Pókok lepték el a Mars felszínét, hátborzongató látványt nyújtottak

Pókok lepték el a Mars felszínét, hátborzongató látványt nyújtottak

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás