Aranyásók lepték el a falut, miután az a hír terjedt el, hogy értékes kincsek vannak a föld alatt – Videó!





A hatóságok az óriási érdeklődés ellenére óvatosságra intenek mindenkit.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.01.10.
kincsek

Alaposan felfordult annak a kis holland településnek az élete, amiről nemrég derült ki, hogy területe tele lehet értékesebbnél értékesebb kincsekkel – írja a Metro. Az Ommeren iránti érdeklődés azután csúcsosodott ki, miután a holland hatóságok közzétettek egy listát azokról a településekről, ahol állításuk szerint a második világháborúból visszamaradt kincsek lehetnek. A lelkesedés olyan nagy, hogy már a helyi hatóságoknak is közbe kellett lépnie. 

Többen ugyanis lapáttal a kezükben gyakran az éjszaka leple alatt keresik az ereklyéket, sokukat ráadásul még az sem érdekli, hogy mások ingatlanjában végezzék az ásatásokat. A helyi rendőrök eddig már 15 ember figyelmeztettek magánlaksértés miatt. 

A feltételezések szerint a kincs mintegy 16 millió fontot tesz ki, a rejtekhelyen úgy vélik, órák, gyémántok, drágakövek lehetnek, amelyeket még Arnhem városából lophattak el a második világháború alatt, amikor a nácik elkezdték bombázni Hollandiát. A Holland Nemzeti Levéltár rengeteg dokumentumot hagyott hátra, amelyekből kiderült, hogy a nácik visszavonulásuk után számos értékes kincset hagyhattak hátra. 

A holland hatóságok felszólították az embereket, hogy hagyjanak fel az önkényes keresésekkel, mivel ez egy régészeti terület. A rendőrség szerint ráadásul az érintett terület tele lehet még működőképes gránátokkal, és taposóaknákkal is. 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás