RETRO RÁDIÓ

A hétvégén hullott hó ugyan elolvadt, de jön az utánpótlás: mutatjuk mikor és hol!

A tél az elmúlt hétvégén – egyesek örömére, mások bánatára – megmutatta igazi arcát: országszerte többfelé havazott. Most azonban egy újabb melegfront hatására ennek a hónak már hűlt helye, ám az előrejelzések szerint érkezik az utánpótlás.Megosztás
Szerző: G.M.
2023.01.24. 16:00
hóesés havazás időjárás előrejelzés

Mint arról múlt hétvégén lapunk is beszámolt: sokak örömére, mások bánatára megmutatta igazi arcát a tél: országszerte esett a hó. Ugyan Budapest belvárosát ez nem igazán érintette, ám a Normafán már a kirándulók és szánkózni, szórakozni vágyók is élvezhették a téli időjárást. 

Ugyan ködös volt az idő, de az élményből ez nem vett el semmit Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Kicsik és nagyok egyaránt boldogan indultak neki a hófedte tájaknak a múlt hétvégén, sokan már nagyon várták, hogy végre az idei télen is essen a hó, hiszen az ünnepek sajnos enélkül teltek el. 

A környező hegyekben, illetve a Bakonyban, Mátrában azonban bosszúságot is okozott a gyorsan leesett hómennyiség: a felfelé vezető utakat le kellett zárni, ugyanis több, útra dőlt fa is nehezítette a közlekedést a csúszós aszfalt mellett. Sokan azonban így is megjárták: árokba borultak, balesetet szenvedtek, de voltak, akik az elakadt autók miatt órákon át vesztegeltek a téli dugóban. 

havazás katasztrófavédelem
Rengeteg útra dőlt fa nehezítette a közlekedést Fotó: Katasztrófavédelem

Jön az újabb hó

Ugyan ennek a hónak azóta már hűlt helye, mivel egy melegfront miatt a hét elején sok helyen 10 fokot, vagy annál magasabb hőmérsékletet is mértek. Ám nem maradunk utánpótlás nélkül: az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint, előreláthatóan a hét második felében, de péntektől már szinte biztosan újabb havazás várható, főleg nyugaton és keleten. Az átlaghőmérséklet is jelentősen csökken: északon –5, nyugaton –1, délkeleten –3 fokig hűl majd a levegő. Elbúcsúzhatunk tehát a kellemes, kora tavaszias időtől egy darabig ismét.

 

 

Ezeket olvastad már?
Letartóztatták azt a 16 éves fiút, aki lábon szúrt egy magyar rendőrt

Letartóztatták azt a 16 éves fiút, aki lábon szúrt egy magyar rendőrt

Olvadozik a szívünk ettől az ötlettől: nyugdíjasok és ovisok játszanak együtt Budapesten - Fotók!

Olvadozik a szívünk ettől az ötlettől: nyugdíjasok és ovisok játszanak együtt Budapesten - Fotók!

Mínusz 53 fokot mértek Kínában

Mínusz 53 fokot mértek Kínában

Ezért jó, ha be vagy oltva influenza ellen

Ezért jó, ha be vagy oltva influenza ellen

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás