Vakok és látássérültek, ám ebbe simán belevágtak – Videó!





Sükösd Csilla vak, és úgy döntött, kezébe veszi a sorsát, és elindítja saját vállalkozását.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.12.16.
kézműveskedés karácsony

Sokan csak siránkoznak, ha nem úgy megy az életük, ahogy szeretnék, de nem hajlandók tenni azért, hogy jobbra forduljon a sorsuk. Szerencsére vannak azonban ellenpéldák, melyek közül az egyik egy fiatal vak lányé.

Sükösd Csilla másfél évvel ezelőtt döntött úgy, hogy létrehozza „Tehetség Másként” nevű vállalkozását, amibe látássérült barátnői, Barbi, Dorina, Eszti, Sziszi, Zsófi is becsatlakoztak.

Csilla (balra), Zsófi, Eszter, Nóri (segítő) Fotó: Metropol/BS

„Születésem óta vak vagyok, ezért hozzászoktam a mindennapokhoz, minden elég akadálymentesen megy, ami nem, abban segítenek” – meséli Csilla a IX. kerületi karácsonyi vásárban. Az ünnepi forgatagban egy kedves kis fabódéba települtek ki és árulták kézzel készített portékájukat. A webshopjuk mellett alkalmanként járják az országot, és személyesen is árulják termékeiket.

Csilla ásvány karkötőket készít Fotó: Metropol/BS

„Ez az egész úgy kezdődött, hogy a Covid-időszakban unatkoztam, ezért elkezdtem karácsonyra ajándékokat készíteni, majd 2021 nyarán megalakult a webshopunk. Dorinát és Esztert általános iskolás korom óta ismerem, osztálytársak voltunk” – mondta. „Nóri gimiskorom óta a segítőm. Elmeséltem a könyvelő anyukájának, hogy nagyon szeretek kézműveskedni, gimi után szeretnék valamit dolgozni. Egyedül nem ment, ezért összegyűjtöttük az embereket, és létrehoztuk a webshopot.”

„Ne azért vásároljanak tőlünk, mert vakok vagyunk”

Az emberek örömmel fogadják kézműves termékeiket, de Csilla hangsúlyozza, hogy nem azt szeretné, hogy sajnálatból vásároljanak tőlük.

„Mi próbáljuk azt kommunikálni személyesen és Facebookon is, vagy bármilyen felületen, hogy ne azért vásároljanak tőlünk, mert vakok vagyunk, vagy bármilyen fogyatékossággal élünk, hanem azért, mert tetszik nekik a termékünk” – magyarázza. 

„Tekintsenek teljes értékű embereknek”

„Nekünk ez a webshop nemcsak pénzt, hanem célt, közösséget ad. Nem az a célunk az emberek felé, hogy minél többet vásároljanak, hanem csak annyi, hogy nézzenek ránk, és tekintsenek teljes értékű embereknek” – mondta Csilla.

 





 





Ezeket olvastad már?
Azt hitte egy fiatal lány, hogy másnapos: kiderült, sokkal rosszabbról van szó

Azt hitte egy fiatal lány, hogy másnapos: kiderült, sokkal rosszabbról van szó

Dermesztő pillanatok: négy UFO jelent meg a tanya felett

Dermesztő pillanatok: négy UFO jelent meg a tanya felett

Nagy retró mese kvíz: felismered mindet?

Nagy retró mese kvíz: felismered mindet?

Megszakad a szív: összeesett és meghalt egy terhes nő, kisfiát sem tudták megmenteni

Megszakad a szív: összeesett és meghalt egy terhes nő, kisfiát sem tudták megmenteni

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás