"Megszültem egy tökéletes csodát, majd a pokolba kerültem" - megrázó vallomást tett az édesanya





Élete legcsodálatosabb eseménye után a poklok poklát járta meg a fiatal édesanya.



Megosztás
Szerző: P. E.
Létrehozva: 2022.12.22.
rákos kismama

A legtöbb ember számára csodálatos élmény, amikor bővül a család: boldog izgalommal várják a születendő babát, arról fantáziálnak, milyen lesz és hogyan fogják felnevelni. Az újdonsült szülők, Mark és Roxanne Hollamby is izgatottan várták, hogy ezt tegyék, amikor négy babavesztés után megszületett a "csoda" babájuk, Lara. Lara gyönyörű ajándék volt a párnak, különösen Roxanne-nak, aki mindig is arról álmodott, hogy anya legyen.

Fotó: GoFundMe

Az álma azonban rémálommá vált, amikor az orvosok choriocarcinomát diagnosztizáltak nála – a rák egy gyorsan növekvő formáját.

"A legrosszabb dolog távol lenni a legjobb dologtól, ami valaha történt velem" - mondta az újdonsült anya a Mirrornak. 

"Megszültem egy tökéletes csodát, majd a pokolba kerültem. Csak nézni akartam a kisbabám arcát, ő egy kész csoda".

"Lehetséges, hogy a Lara babától vagy egy korábbi terhességtől visszamaradt szövetek rákossá váltak" - mondta a férje, Mark. 

A 40 éves Roxanne négy babát veszített el Lara előtt, és autoimmun betegségben is szenved. Azt mondja, hogy krónikus fájdalma elfedte a rák korai jeleit, ezért csak akkor fordult orvoshoz, amikor súlyos szívdobogása volt.

Gyermekkori legjobb barátnője, Laura Oxley most egy GoFundMe -t hozott létre, hogy támogassa a családot ebben az időszakban.

"Bűntudatom van, hogy elhagyom a férjemet, a kislányomat és a családomat" - mesélte Roxanne.

Mark a családtagjai segítségével ápolja Larát, miközben Roxanne kórházban van, és azért küzd, hogy talpon maradjon. Az apa azt mondta, olyan, mintha egy "párhuzamos valóságban" lenne, és hozzátette: "Jelenleg nem érzem úgy, hogy életben lennék, csak próbálok zsonglőrködni, hogy vigyázzak Larára és támogassam Roxanne-t."

Szerencsére a Charing Cross Kórház orvosai azt mondták, hogy Roxanne-nak nagy esélye van a túlélésre, bár hat hónapig hetente kétszer kemoinfúziót kell kapnia. A kezelési idő kizárólag a testének a kemoterápiára adott válaszán alapul, de aggodalmak merültek fel magával a kezeléssel kapcsolatban.

Roxanne-nál neutropénia alakult ki, amely a kemoterápia gyakori, de aggasztó mellékhatása, amikor a fehérvérsejtszám alacsony, így nő a fertőzések kockázata. Ha a beteg neutropeniában szenved, a kezelést szüneteltetni kell, ami meghosszabbítja az anya Larától való távolléti idejét.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás