Kiszámolták a nyugdíjasok: ennyi pluszpénzt kapnak januártól! – Videó!





A korábban tervezett 13 helyett 15 százalékkal emeli a nyugdíjakat a kormány januártól. Kíváncsiak voltunk, ez konkrétan mekkora összeget jelent a nyugdíjasoknak és a többletet mire szánják majd. A budapesti járókelőket kérdeztük.



Megosztás
Szerző: H.Á.
Létrehozva: 2022.12.21.
emelés nyugdíjas nyugdíj pénz

A kormány 2010 óta minden évben sikeresen óvta meg a nyugdíjak értékét. Januártól a korábban vártnál több pénzt, plusz 15 százalékot kapnak a nyugdíjasok. Februárban pedig érkezik majd a 13. havi nyugdíj is. Ezzel kapcsolatban kérdeztük a járókelőket.

Tóth Erzsébet
Tóth Erzsébet nyugdíjas Fotó: MK / Metropol

Tóth Erzsébet lakásfelújításra szánja majd a többletet. „Olyan 195 ezer forint a nyugdíjam most. Ha rájön majd a plusz 15 százalék, akkor januártól egész szép összeget kapok” – tudtuk meg a jövőre 224 250 forint nyugdíjhoz jutó Tóth Erzsébettől.

Olyannal is találkoztunk, aki majd kiugrott a bőréből, annyira örül annak a plusz 15 százaléknak, hiszen sokat jelent neki.

Én nagyon örülök. Most olyan 110 ezer forint, de majd úgyis fognak értesíteni, hogy pontosan mennyi lesz. Szükségem is van rá, le a kalappal a kormány előtt, hogy még ezt is megkaptuk.

Mikó Sándor elmondta lapunknak, hogy nagyjából 150 ezer forintot kap most, ami így januártól várhatóan 172 500 forint lesz majd. A korábbihoz képest tehát 22 500 forinttal kap majd többet. Ezt az összeget nagyrészt élelmiszerre költi majd.

187 ezerről kb. 220 ezerre emelkedik majd a nyugdíjam januártól. Ez kb. 30 ezerrel több. Lesz helye, mert egy csomó unokám, dédunokám van. Rájuk fogom költeni.

– osztotta meg velünk Bakonyi Józsefné.

Dózsa Ferenc elmondta, hogy most nagyjából 200 ezer forint a nyugdíja: „Még nem számoltam ki pontosan, mennyit kapok januárban. A pluszösszeget élelmiszerre fogom költeni.”

Az általunk megkérdezett nyugdíjasok tehát átlagosan 20-30 ezer forint többlettel számolnak januártól, mely összeget jobbára unokáikra és élelmiszerre költik majd.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás