RETRO RÁDIÓ

"Egyszer csak lebukott a sofőr feje" - súlyos koponyasérülést szenvedett a vezető a villamoskarambolnál - Videó!





Két villamos ütközött óriási erővel a Boráros téren hétfő este. Az egyik vezető azóta is életveszélyes állapotban van.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.12.20.
Módosítva: 2022.12.20.
IX. kerület villamosbaleset Boráros tér

Mint arról a Metropol is írt, két villamos rohant egymásban hétfőn este a Boráros térnél, méghozzá olyan erővel, hogy mind a két szerelvény leszaladt a sínekről. Úgy tudni, hogy ráfutásos baleset történt: az egyik villamos belerohant az előtte haladóba, miután a hátsó járatot vezető sofőr rosszul lett vezetés közben. 

Nagy erővel csapódott egymásnak a két villamos Fotó: Mihádák Zoltán

"Azt hittük, felrobbant valami"

A szemtanúk szerint hatalmas robajjal rohantak egymásba a szerelvények: 

"Még távolabb voltam, de a hangot hallottam, azt hittem, valami felrobbant" – mesélte a Borsnak egy munkából hazafelé igyekvő férfi. Csak később ért oda a helyszínre:

A két szerelvény szinte egymásban volt, az egyik eleje belefutott a másik villamosba, úgy, hogy egészen a nyíló ajtóig ért, nagyon durván nézett ki. Akkor már a tűzoltók és a mentők is kint voltak

– tette hozzá. A balesetben összesen hat ember sérült meg, köztük a villamos sofőrje, akiről először azt hitték, hogy könnyebben sérült: 

Azt már csak hallottuk, hogy elvileg a tűzoltóknak kellett segíteni, de önerőből hagyta el a fülkéjét, később viszont rájöttek, hogy súlyos koponyasérülést szenvedett

– tette hozzá a férfi. 

Az óriási ütközéstől kiszakadtak a panelek Fotó: Mihádák Zoltán

Egyszer csak lebukott a sofőr feje

Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mi okozta a balesetet, azonban az elsődleges információk szerint rosszullét miatt nem tudott fékezni a sofőr, szemtanúk szerint ugyanis a férfi feje előrebukott a baleset előtt. Hozzátették, hogy a sofőrfülke olyannyira megrongálódott, hogy azt hitték, hogy a férfi nem élhette túl a történteket. 

Teljesen össze volt nyomódva a fülke, azt hittük, hogy túl sem élte szegény sofőr. Meg is lepődtünk, amikor megtudtuk, hogy magánál volt a baleset után

– mondták a szemtanúk. Rajta kívül még egy férfi sérült súlyosabban: egy szemtanú ugyanis azt írta, hogy az ő húga és párja is a járaton utaztak, és a testvére szerelme volt a másik sérült. 

Százmilliós a kár

A helyszínelés a baleset után még hosszú órákig tartott, a két járaton kívül a sínek is roncsolódtak. A BKV közleménye szerint 100 milliós kár keletkezett, de a részletekről csak később tudnak nyilatkozni.

"A villamosokban több száz milliós nagyságrendű kár keletkezett. Az elsődleges feltételezések szerint a balesetet a villamos járművezetőjének rosszulléte okozta. A balesetben megsérült munkatársunkat jelenleg kórházban ápolják, állapota stabil. Az esemény pontos részleteiről a hatósági vizsgálatok lezárulta után tudunk tájékoztatást adni. A balesetet szenvedett utasainknak és kollégánknak mihamarabbi felépülést kívánunk!" írták. 

 





 





Ezeket olvastad már?
Hátborzongató: regisztrált szexuális ragadozó próbált elrabolni egy kisfiút az iskolából – videó

Hátborzongató: regisztrált szexuális ragadozó próbált elrabolni egy kisfiút az iskolából – videó

Kocsis Máté: a Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

Kocsis Máté: a Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

Egerek és patkányok tartják rettegésben ezt a budapesti környéket - A helyiek közegészségügyi vészhelyzettől tartanak - Fotó!

Egerek és patkányok tartják rettegésben ezt a budapesti környéket - A helyiek közegészségügyi vészhelyzettől tartanak - Fotó!

Szelfit készített a 13 éves fiú, miután 40 késszúrással végzett anyjával

Szelfit készített a 13 éves fiú, miután 40 késszúrással végzett anyjával

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás