"Egyszer csak lebukott a sofőr feje" - súlyos koponyasérülést szenvedett a vezető a villamoskarambolnál - Videó!

Két villamos ütközött óriási erővel a Boráros téren hétfő este. Az egyik vezető azóta is életveszélyes állapotban van.Megosztás
Szerző:
2022.12.20. 19:00
IX. kerület villamosbaleset Boráros tér

Mint arról a Metropol is írt, két villamos rohant egymásban hétfőn este a Boráros térnél, méghozzá olyan erővel, hogy mind a két szerelvény leszaladt a sínekről. Úgy tudni, hogy ráfutásos baleset történt: az egyik villamos belerohant az előtte haladóba, miután a hátsó járatot vezető sofőr rosszul lett vezetés közben. 

Nagy erővel csapódott egymásnak a két villamos Fotó: Mihádák Zoltán

"Azt hittük, felrobbant valami"

A szemtanúk szerint hatalmas robajjal rohantak egymásba a szerelvények: 

"Még távolabb voltam, de a hangot hallottam, azt hittem, valami felrobbant" – mesélte a Borsnak egy munkából hazafelé igyekvő férfi. Csak később ért oda a helyszínre:

A két szerelvény szinte egymásban volt, az egyik eleje belefutott a másik villamosba, úgy, hogy egészen a nyíló ajtóig ért, nagyon durván nézett ki. Akkor már a tűzoltók és a mentők is kint voltak

– tette hozzá. A balesetben összesen hat ember sérült meg, köztük a villamos sofőrje, akiről először azt hitték, hogy könnyebben sérült: 

Azt már csak hallottuk, hogy elvileg a tűzoltóknak kellett segíteni, de önerőből hagyta el a fülkéjét, később viszont rájöttek, hogy súlyos koponyasérülést szenvedett

– tette hozzá a férfi. 

Az óriási ütközéstől kiszakadtak a panelek Fotó: Mihádák Zoltán

Egyszer csak lebukott a sofőr feje

Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mi okozta a balesetet, azonban az elsődleges információk szerint rosszullét miatt nem tudott fékezni a sofőr, szemtanúk szerint ugyanis a férfi feje előrebukott a baleset előtt. Hozzátették, hogy a sofőrfülke olyannyira megrongálódott, hogy azt hitték, hogy a férfi nem élhette túl a történteket. 

Teljesen össze volt nyomódva a fülke, azt hittük, hogy túl sem élte szegény sofőr. Meg is lepődtünk, amikor megtudtuk, hogy magánál volt a baleset után

– mondták a szemtanúk. Rajta kívül még egy férfi sérült súlyosabban: egy szemtanú ugyanis azt írta, hogy az ő húga és párja is a járaton utaztak, és a testvére szerelme volt a másik sérült. 

Százmilliós a kár

A helyszínelés a baleset után még hosszú órákig tartott, a két járaton kívül a sínek is roncsolódtak. A BKV közleménye szerint 100 milliós kár keletkezett, de a részletekről csak később tudnak nyilatkozni.

"A villamosokban több száz milliós nagyságrendű kár keletkezett. Az elsődleges feltételezések szerint a balesetet a villamos járművezetőjének rosszulléte okozta. A balesetben megsérült munkatársunkat jelenleg kórházban ápolják, állapota stabil. Az esemény pontos részleteiről a hatósági vizsgálatok lezárulta után tudunk tájékoztatást adni. A balesetet szenvedett utasainknak és kollégánknak mihamarabbi felépülést kívánunk!" írták. 

 

 

Ezeket olvastad már?
„Nagyon meghatódtunk” – kiskutyával állt rajthoz a futóversenyen az izomsorvadásos kislány

„Nagyon meghatódtunk” – kiskutyával állt rajthoz a futóversenyen az izomsorvadásos kislány

„Egy fehér ruhás férfi mondta, hogy öljem meg a kisfiamat” – videóinterjú a gyermekgyilkos magyar anyával

„Egy fehér ruhás férfi mondta, hogy öljem meg a kisfiamat” – videóinterjú a gyermekgyilkos magyar anyával

170 éve, ennyi nap alatt fejlesztette ki varrógépét Isaac Merritt Singer

170 éve, ennyi nap alatt fejlesztette ki varrógépét Isaac Merritt Singer

Rossz hír, kedden nem lesz zavartalan a napsütés

Rossz hír, kedden nem lesz zavartalan a napsütés

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél feliratkozás