Az anya lemondana fiáért a karácsonyról





Egy édesanya 20 hónapos fiáért mondana le a közös családi karácsonyozásról, mivel félő, hogy a vélhetően autista spektrumú kisfia rosszul viselné az ünnep körüli nyüzsgést.



Megosztás
Szerző: H.Á.
Létrehozva: 2022.12.16.
dilemma tanács édesanya autista gyerek

Az anya és a gyermeke a napokban utazott el az anyósához, mely utazás egy rémálom volt – számolt be a The Mirror.

A kisfia hétköznapi rutinját teljesen felborította, hogy más környezetben volt, és a távolság miatt máshol kellett aludnia. Először órákon keresztül kellett elaltassa őt édesanyja, majd az éjszaka közepén felébredt, és kimászott a gyerekágyból, annyira izgatott volt az új környezet miatt. Így másnap a kisfiú és az anyukája is nagyon nyűgösek voltak, mert alig tudtak pihenni.

Az édesanya ezután az internetezőkhöz fordult tanácsért, nem tudja ugyanis eldönteni, hogy a karácsonyt is az anyósánál töltsék-e. Valószínűleg megint az történne, mint legutóbb, és az ünnepi nyüzsgés teljesen felborítaná a gyermek napját. Az anya nem biztos benne, hogy mi a jó döntés, mert mégiscsak karácsonyról van szó.

A poszt alatt több százan reagáltak

Néhányan megértik az édesanya álláspontját, és szerintük ő tudja a legjobban, hogy mi a jó a gyermekének, ezért ha szerinte otthon kell maradjanak, akkor tegyenek úgy.

Ezzel szemben többek szerint csak egyetlen napról van szó, ráadásul karácsonyról, ami miatt mindenképpen utazzanak el, akkor is, ha az bizonyos kellemetlenségekkel jár majd.

A fiú autizmusát egyébként jelenleg is vizsgálják, mert egyelőre nem egyértelmű, hogy az autista spektrum mely részén helyezkedik el a gyermek.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás