Megszüntették az egyirányú Libegő-jegyet, csak elfelejtettek szólni róla…





Meghökkentő kiírással szembesülnek az utasok a Zugligeti Libegő állomásainál: kizárólag retúrjegyet lehet váltani a legendás drótkötélpályára. Utánajártunk, és kiderült: megszüntették, csak nem szóltak… Mikor érdeklődtünk, a BKV-honlapon kijavították az erről szóló tájékoztatást.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.11.14.
A nap furcsasága

Megszüntették a kizárólag lejtmeneti, vagy kizárólag hegymeneti, egyszeri utazásra jogosító jegyeket a Zugligeti Libegőn, helyette kizárólag retúrjegyet értékesít a BKV a drótkötélpályára.

Már nem lehet csak hegymeneti, vagy csak lejtmeneti jegyet vásárolni Fotó: MTI/Komka Péter

 

„Fű alatt”, szó nélkül...

A BKV szép csendben intézte az egy útra szóló jegyek eltörlését. A júniusi híradásokban, amik a Libegő nagy karbantartás utáni újraindulásáról szóltak, egy szó sem esik a megváltozott feltételekről.

Sőt, a BKV Libegő oldalán múlt hétig az Utazási feltételekben is az szerepelt, hogy a Libegőjegy egy hegymeneti vagy egy lejtmeneti utazásra jogosít, kizárólag a Viteldíjak fülön találtunk arról információt, hogy a megvásárolt jegy két utazásra jogosít tetszőleges irányban. „Amennyiben csak egy utazás valósul meg, abban az esetben a vásárlás napjától számított egy évig még egy egyirányú utazásra van lehetőség” – ajánlotta fel a lehetőséget a BKV.

Egy utazás, egy tépés...

A völgyállomáson és a hegyállomáson is kizárólag jegyautomatából vásárolhatunk jegyet, ezeken kiragasztott papírlap figyelmeztet arra hogy „Csak retúrjegy vásárolható!”

A jegy két utazásra jogosít – de mi van, ha valaki csak egyszer szeretne utazni?

Az automata a két útra egy jegyet ad, a jegyérvényesítés tépéssel zajlik: egy függőleges tépés jelöli az első utazást, majd egy hosszanti tépés kerül fel a jegyre, ha a második utazás is megvalósult.

„Kifulladásig libegőztetném, aki ezt kitalálta”

Ki és milyen érthetetlen megfontolásból találta ki, hogy a Libegő tetején csak oda-vissza, azaz retúr jegyet lehet venni? És ha valaki csak fel akar menni, majd túrázni egyet? És a turista majd visszajön egy év alatt egyszer felhasználni? Mert ráadásul automata adja, tehát nem két jegyet, hogy esetleg lent odaadhassa valaki másnak, vagy magyar ember családtagnak… csak egy darab papírt, amit »betépnek« lent … egyszer, aztán ha visszajössz egy éven belül még egyszer… hát libegőztetném azt kifulladásig oda-vissza, aki ezt kitalálta…” – háborodott fel egy nő.

Amikor rákérdeztünk, javították a honlapon a tájékoztatást

Kérdeztük a BKV-t is arról, hogy mikor szüntették meg az egyirányú jegy értékesítését, tervezik-e visszahozni azt, illetve hogy miért ellentmondásos a honlapjuk, és becsületükre legyen mondva, javították a hibát. A következőt válaszolták kérdésünkre:

„Köszönjük megkeresését, amire az alábbi tájékoztatást adjuk: 2022. július 1-jétől a Zugligeti Libegőre érvényes Libegőjegy kizárólag két útra vásárolható meg. Az esetlegesen fel nem használt irány a vásárlástól számított 1 évig érvényes és felhasználható. A honlapon félreérthető volt az erre vonatkozó információ, amit természetesen javítottunk. Elnézést a kellemetlenségért! Üdvözlettel: BKV Zrt.”





Ezeket olvastad már?
Fejlemény a jánoshalmi nyugdíjas meggyilkolásának ügyében

Fejlemény a jánoshalmi nyugdíjas meggyilkolásának ügyében

Menczer Tamás: A NATO főtitkár nyilatkozata arra utal, ez már világháborús, atomháborús készülődés

Menczer Tamás: A NATO főtitkár nyilatkozata arra utal, ez már világháborús, atomháborús készülődés

A nővérem kitiltott az esküvőjéről, mert szebb vagyok nála - nagyon elkeserített

A nővérem kitiltott az esküvőjéről, mert szebb vagyok nála - nagyon elkeserített

Hídpénz-botrány: súlyos testi sértés kísérletével vádolják az egyik főszereplőt

Hídpénz-botrány: súlyos testi sértés kísérletével vádolják az egyik főszereplőt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás