Szívszorító: Kovács Kati önmagát is okolja Balázs Fecó halála miatt

Szívszorító őszinteséggel mesélte el Kovács Kati, hogy önmagát okolja Balázs Fecó halála miatt. Az énekeslegendának a mai napig összeszorul a szíve, ha arra gondol: megmenthették volna régi barátjának, munkatársának az életét.

Megosztás
Szerző: Metropol
2022.11.25. 05:50
gyász

Holnap lesz két éve, hogy eltávozott közülünk Balázs Fecó. A koronavírus-járvány miatt rengeteg magyar legendától kellett búcsúznunk, köztük a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekestől is. Fecó maradandót alkotott a magyar zenetörténelemben; mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy síremléke valóságos zarándokhellyé változott az Óbudai temetőben. Nemcsak rajongói, pályatársai is gyakran emlékeznek rá vissza. A Borsnak Kovács Kati mondta el, miként emlékszik a zenészlegendára.

„Ő csak nem hallgatott ránk”

– Nekem Balázs Fecó egy hihetetlenül tehetséges ember volt. Sokszor énekeltünk közösen, és megannyi jó pillanatunk volt együtt. Aztán jött ez a fránya Covid – kezdte a Borsnak az énekeslegenda. – Emlékszem arra, nagyon sokszor szóltunk neki, hogy ne menjen tömegbe. Féltettük, de ő csak nem hallgatott ránk. Volt neki egy nagy terve, közelgő hetvenedik születésnapjára szeretett volna egy koncertet az Arénában…

Két éve vitte el a koronavírus-járvány Fotó: Délmagyarország/Frank Yvette

Nagy tervei voltak

Kovács Kati azt is elmondta a Borsnak: a mai napig előfordul, hogy elsírja magát, ha eszébe jut Balázs Fecó.

„Gyakran mondtuk neki, kérleltük, ha emberek közé megy, húzza fel a maszkot, de egyszerűen hajthatatlan volt. Ezért is sírom el magam gyakran, ha Balázs Fecó-dalt énekelek. Sokszor azon gondolkodom, mit tehettem volna még. Kérlelhettem volna jobban? Erőszakosabb lehettem volna? Nem derül már ki. Kicsit szerintem mind hibásak vagyunk” – nyilatkozta a Borsnak Kovács Kati, aki elmondta, mennyire pótolhatatlan a zenei életből a legenda.

„Hatalmasat veszített a szakma”

„Hatalmasat veszített anno a szakma, amikor Fecó meghalt. Nem véletlen, hogy megannyi énekes, megannyi híresség összetört a halálhíre hallatán. Senki nem tudott erre felkészülni, és azóta is egy nagy űrt hagyott maga után bennem is, és mindenkiben. Azokban is, akik szerették, és azokban is, akik nem” – tette hozzá az énekesnő, aki mellett megannyi sztár osztja azt a gondolatot, hogy mekkora veszteség is érte őket, mióta a legenda eltávozott közülük.

Elsírja magát Kovács Kati, ha a dalát énekli Fotó: Metropol/Nagy Zoltán

Legenda a legendáról

Döbbenetes, hogy 2020-ban, Balázs Fecó elhunyta után, egy közeli barátja, Kóbor János mennyire a jövőbe látott, amikor a Borsnak nyilatkozott.

Kóbor Jánosnak még volt lehetősége arra, hogy kórházba kerülése előtt néhány mondatot tudjon váltani Balázs Fecóval Fotó: Ripost/Máté Krisztián

– Ha az ember körbenéz, látja, mi történik. Ha belegondolunk, ez az a generáció, amely körül már nagyon csapkod a villám. Statisztikailag mindannyian közel vagyunk a 70-hez, vagy már túl is léptük a számot. Persze vannak 90 éves emberek is, tehát nem szabad arra gondolnunk, hogy biztosan mi leszünk a következők, mert nem tesz jót a belső egyensúlynak. Mégis, el kell fogadnunk, hogy sajnos előbb-utóbb el kell mennünk – fogalmazott két évvel ezelőtt A Borsnak Kóbor János.

Ezeket olvastad már?
Dömötör Csaba: Már több mint egymillióan kitöltötték a nemzeti konzultációt

Dömötör Csaba: Már több mint egymillióan kitöltötték a nemzeti konzultációt

Különös házasság: egy élelmiszerboltban házasodott össze a nyugdíjas pár – Videó!

Különös házasság: egy élelmiszerboltban házasodott össze a nyugdíjas pár – Videó!

Orbán Viktor: 2023 gazdasági sikere az energiaárakon és a szankciókon múlik

Orbán Viktor: 2023 gazdasági sikere az energiaárakon és a szankciókon múlik

Sok váratlan meglepetésre számíthatnak ma az Oroszlánok!

Sok váratlan meglepetésre számíthatnak ma az Oroszlánok!

Hírlevél feliratkozás

Top hírek

Ezek is érdekelhetik