„A daganatot az implantátumok tolták előre” – így menekült meg a mellrákos nő a haláltól





Rebecca Craggs egy borsó méretű csomót fedezett fel a jobb mellében. Először a mellplasztika utáni hegre gyanakodott, azonban kiderült, egész más áll a háttérben.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.11.11.
életmentő műtét

Rebecca Craggs még tavaly októberben döntött a mellimplantátum beültetése mellett, amiről később kiderült, hogy az életét mentette meg – írja a Daily Mail. Az 53 éves birminghami nő a két héttel a beavatkozás után a kötés eltávolítása közben egy borsó nagyságú csomót tapintott ki a jobb mellében.

A nő a mellimplantátumnak köszönheti az életét Fotó: Shutterstock

A sokkoló hír azonban decemberben érkezett, amikor 2. stádiumú, invazív lebenyes mellrákot azonosítottak nála, ami szerencséjére nem terjedt tovább, így még időben lehetett kezelni azt.

Rebecca Craggs melléből eltávolították a 17 milliméteres csomót, majd háromhetes sugárkezelés következett.

Az egykori marketingigazgató szerint óriási mázlija volt, hogy ilyen korai szakaszban sikerült elcsípni a daganatot. Az angol nőnél csak két év múlva lett volna esedékes ugyanis a következő mammográfiai vizsgálat.

Rebecca Craggs a történtek után nem győzi hangsúlyozni a minél gyakoribb szűrések, valamint a rendszeres önvizsgálat fontosságát. Ő például egy milliméterrel a bőre alatt tapintotta ki a kemény csomót, amire eleinte azt hitte, hogy a friss heghez lehet köze.

November végén kereste fel a háziorvosát, aki először ártalmatlan cisztának vélte a daganatot, de a biztonság kedvéért elküldte egy alapos kivizsgálásra.

„Csak a szerencsecsillagomnak köszönhetem, hogy éppen akkor volt a mellműtétem. A daganatot ugyanis az implantátumok tolták előre” – mondta az 53 éves nő, akinél 15 hónappal azelőtt semmit nem találtak a mammográfiai vizsgálat során. A kórházban a vizsgálat mellett mintát is vettek a nő melléből.

Néhány nappal később pedig közölték vele a rossz hírt. Az anyukát nem érte váratlanul a hír, mert ilyenkor a lelke mélyén már tisztában volt vele, hogy rákos.

A legrosszabb az a három nap volt, amikor már kiderült a betegség, de még nem volt meg a forgatókönyv a továbbiakra” – magyarázta Rebecca Craggs.

A nő úgy vélte, hacsak nem növekedett volna gyorsan a daganat, akkor egy jó ideig nem vette volna észre, hogy baj van.





Ezeket olvastad már?
"Kivettem az oviból a kislányomat, mert megölelték, amikor sírt"

"Kivettem az oviból a kislányomat, mert megölelték, amikor sírt"

"Terhes voltam, amikor egy hívás miatt összeomlott az egész világom"

"Terhes voltam, amikor egy hívás miatt összeomlott az egész világom"

„Küszködtünk a megélhetésért, most meg százmilliókat nyertünk a lottón"

„Küszködtünk a megélhetésért, most meg százmilliókat nyertünk a lottón"

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás