RETRO RÁDIÓ

Súlyosan megbüntettek egy anyukát, aki szoptatás miatt csúszott ki a parkolási időből





A nőnek meg kellett állnia, hogy megetesse a síró csecsemőjét, ezért 17 perccel túllépték a kifizetett parkolási idejét.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.11.19.
bírság

Szomorú dolog történt az angliai Truro's Lemon Quay bevásárlóparkban. A 35 éves Carmen Thompson, a férje és a 8 hónapos csecsemője ugyanis betértek vásárolni az egyik helyi üzletbe, majd ezt követően, amikor sétáltak az autójuk felé, a kisgyermek elkezdett vigasztalhatatlanul sírni. Nem volt mit tenni, az anyuka leült, hogy megszoptassa az éhes babáját. Tudatában voltak annak, hogy mindjárt lejár a parkolóidejük, ezért Carmen a kocsihoz küldte a férjét, hogy ha jönnének a parkolóőrök, akkor el tudja nekik magyarázni a helyzetüket.

A férfinek nincsen jogosítványa, ezért esélye sem volt arra, hogy átparkoljon máshova az autóval, valamint egyiküknél sem volt készpénz, hogy új parkolójegyet váltsanak. Azonban nem izgultak, ugyanis nem jött egy darab parkolóőr sem abban a 17 percben, amennyivel túllépték a keretüket, ezért elégedetten tértek haza. Az anyuka így nyilatkozott a Metronak az esetről:

„A lányom nagyon kis baba volt, ugyanis koraszülöttként jött a világra, ezért mindig odafigyeltem rá, hogy rendszeresen kapjon enni, és jóllakjon, amikor éhes. Azt gondoltuk, hogy nem lesz gond a parkolódíjból, ugyanis senki nem szólt ránk, és nem is jött oda a kocsihoz. Nagyot tévedtünk” – mondta el a nő a lapnak. A lesújtó hír ugyanis néhány nappal később levél formában érkezett a lakcímükre, 160 font értékű bírságot szabtak ki rájuk (75 ezer forint). Kiderült ugyanis, hogy kamerás rendszer működik már a parkban, ezért távolról is nyomon tudják követni a helyi hatóságok a rendszámok alapján, hogy ki parkol legálisan és ki nem fizette ki rendesen a tarifákat.

Készpénzzel, kártyával, és mobil alkalmazással is tudott volna jegyet venni a házaspár /Képünk csak illusztráció /Fotó: Bach Máté Magyar Nemzet

A szülők fellebbeztek a bírság ellen, azonban a bevásárlóközpont vezetői nem tántorodtak el. Véleményük szerint nem csupán készpénzzel tudtak volna jegyet venni a család tagjai, hanem kártyával is, továbbá egy mobilapplikáció segítségével akár a szoptatás közben, a padról is tudták volna frissíteni a parkolódíjukat. A bíróság elfogadta a park érvelését, így ki kell fizetnie a családnak a büntetés összegét, csupán 6%-os kedvezményt kaptak a körülményekre való tekintettel.





Ezeket olvastad már?
„Húszéves koromig nem volt farmerem, mert nem engedhettem meg magamnak” – csaknem fél évszázados a magyar farmer

„Húszéves koromig nem volt farmerem, mert nem engedhettem meg magamnak” – csaknem fél évszázados a magyar farmer

Frontális ütközés történt: két kisgyerek sérült meg a kedd reggeli balesetben

Frontális ütközés történt: két kisgyerek sérült meg a kedd reggeli balesetben

Iszonyú pusztítás történt a Deák téren, lehangoló a látvány

Iszonyú pusztítás történt a Deák téren, lehangoló a látvány

Hihetetlen kutatás: a terhesség után fiatalabbnak néznek ki a nők

Hihetetlen kutatás: a terhesség után fiatalabbnak néznek ki a nők

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás