Brutális mértékben megszaporodtak az öngyilkosságok egy brit iskolában





Soha nem látott méreteket öltött a mentális betegségben küzdő iskolások száma.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.11.04.
betegségek

Két év alatt 12-en próbáltak öngyilkosok lenni ugyanabban a középiskolában az Egyesült Királyságban. A The Sun beszámolója szerint a dél-yorkshire-i oktatási intézményben jelentősen megnőttek az öngyilkossági kísérletek száma szeptember óta. A portál szerint egyre több a súlyos egészségügyi problémával és pszichés zavarral küzdő fiatal. Sokan közülük anorexiával, étkezési gondokkal, és egyéb mentális betegségekben szenvednek.

Az esetek mögött drog- és alkoholproblémák állhatnak, amik egyre több család körében kezd jellemző lenni – vélik a szakértők. Egy friss felmérés szerint 2500-zal nőtt azoknak a gyerekeknek a száma, akik az ingyenes étkeztetésért folyamodtak. Steve Ostler, az egyik helyi iskola igazgatója szerint a folyamatosan elszabaduló árak csak tovább súlyosbítják a megélhetési válságot. Elmondása szerint rengeteg olyan gyerek van, aki az otthoni problémákat nem képes feldolgozni. Ahhoz, hogy kezelni tudják a mentális betegségeket, több forrásra lenne szükségük, azonban jelenleg nincsenek meg ennek a feltételei.

Ha segítség kell: Ha te is úgy érzed, segítségre lenne szükséged, tárcsázd a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot, akár mobiltelefonról is!





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás