The Art Of The Brick: több mint 100 LEGO-szobor vár a VI. kerületben – Videó!

Azt, hogy a The Art Of The Brick elnevezésű kiállítást miért választotta be a CNN a világ top 10 kihagyhatatlan kiállítása közé, arról már a magyar emberek is megbizonyosodhatnak, mert szeptember 30-a óta Budapesten is megtekinthető a különleges LEGO-show. A Bors stábja ellátogatott a kiállítás megnyitójára, ahol megállapították, hogy ideje másként gondolni a dán építőjátékra.

Megosztás
Szerző: Metropol
2022.10.03. 19:00
VI. kerület káprázatos

Feltehetőleg kevés olyan gyermek él a Földön, aki ne tudná, hogy mi is a LEGO, és kevés olyan szülő, aki legalább egyszer ne lépett volna rá egy-egy elemre és ne emlegetett volna ennek hatására főnököket, feljebbvalókat, vallásos személyeket. Azonban a dán „csoda” egy merően új oldaláról ismerhető meg a szeptember 30-a óta elérhető kiállításon Budapesten, a Komplex kiállítóközpontban.

Stresszoldó művészet

Ez a fajta művészet lényegében egy stresszoldó módszerből „fejlődött” ki, ugyanis egy jól menő New Yorki ügyvéd, Nathan Sawaya a munka után egy kis legózással igyekezett megszabadulni a mindennapi gondoktól. Ez olyan jól sikerült, hogy művészileg is értékelhető alkotásokat hozott létre, és a hobbiból főállás, küldetés lett. Ezzel sok-sok ember álmát váltotta valóra és lényegében a világ első számú hivatásos legózója lett a férfi.

Elképesztő számok

Sawaya egymillió építőkockát felhasználva több mint 100 műalkotást hozott létre, melyek ezen a kiállításon felnőtteket és gyerekeket egyaránt ösztönöz játékra és elgondolkodásra. A kiállítás a szobrok széles skáláját kínálja a látogatóknak, egy egyszerű almától elkezdve, egészen a világ leghíresebb remekműveinek újragondolt változatáig.

Ezeket olvastad már?
Hihetetlen! Helypénzt kért a polgármester a miséért Pálosvörösmarton

Hihetetlen! Helypénzt kért a polgármester a miséért Pálosvörösmarton

Gyermekmentő kézikönyv szülőknek

Gyermekmentő kézikönyv szülőknek

Verekedés a parlamentben, egy képviselő megütött egy képviselőnőt Szenegálban

Verekedés a parlamentben, egy képviselő megütött egy képviselőnőt Szenegálban

Egy magyar lány is Jeffrey Epstein  szexrabszolgája volt, őszintén beszél a történtekről

Egy magyar lány is Jeffrey Epstein szexrabszolgája volt, őszintén beszél a történtekről

Hírlevél feliratkozás

Top hírek

Ezek is érdekelhetik