Gulyás Márton beismerte: a Bajnai-féle DatAdat kiadójának könyvelőjét alkalmazta





A radikális baloldali aktivista beismerte, hogy az általa ügyvezetett Partizán Alapítvány és az MFG Kft. könyvelését is Tóth Józsefné végzi. A nő ugyanaz a személy, aki a Bajnai–Ficsor–Szigetvári-féle DatAdat Professional Kft. és az Ezalényeg.hu baloldali álhírgyár kiadójának a könyvelője is.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.10.28.
baloldali botrány

Gulyás Márton már korábban beszélt a műsora és a DatAdat közötti együttműködésről. Most viszont azt is elismerte, hogy az azóta már megszűnt Együtt nevű baloldali párt csúcspolitikusának, Szigetvári Viktornak a tanácsára alkalmazta Tóth Józsefnét. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói egy Szegi nevű, 300 fős borsodi faluban bukkantak rá a DatAdat könyvelésére. Ráadásképp ugyanerre a szegi címre van bejegyezve a Legal and Finance Kft., amely kifizetőhelyként szerepel Gyurcsányné EP-képviselői honlapján.

Gulyás Mártonnak Szigetvári Viktor ajánlotta fel segítségét, amikor a Sándor-palota megdobálása miatt állt a bíróság előtt Fotó: MTI /Balogh Zoltán

Bajnai embere, Szigetvári Viktor hozta össze a kapcsolatot

Gulyás a posztjában feleleveníti, hogy került kapcsolatba a Gyurcsány-párt holdudvarába tartozó datadatos, ezalényeg.hu-s Tóth Józsefnével. Ezt írja: „Amikor 2017-ben a Sándor-palota megdobálása miatt előállítottak és gyorsított eljárásrendben elítéltek, a tárgyalásomon – akkor még aktív politikusként – Szigetvári Viktor is jelen volt. Nem benézett, végigülte. A tárgyalás végén annyit jelzett: ha azt érzem, tud segíteni, keressem bizalommal. Amikor sokadjára nem sikerült a könyvelőkérdésben megoldást találnom, felhívtam Szigetvárit és kértem a segítségét...” Szigetvári ekkor a Bajnai által alapított, Együtt nevű baloldali minipárt vezetője volt.

Bajnai Gordon embere hozta össze a kapcsolatot Fotó: Mediaworks

A baloldal bizalmi könyvelője lehet Tóth Józsefné

A költségvetési csalás gyanúja miatt nyomozó NAV, a 300 lelket számláló Szegiben (Borsod megye) bukkantak rá a DatAdat Professional Kft. könyvelésére. A helyszínre magyarázatot adhat, hogy a cég könyvelését az a Tóth Józsefné végzi, akinek a borsodi településen is van irodája. A cégadatokban kutakodva hamar meg lehet találni azokat a vállalkozásokat, amelyek a szóban forgó címmel kapcsolatba hozhatók. Ilyen a Legal and Finance Kft. amely éppen ide van bejegyezve és amelyben Tóthné éveken át ügyvezetői posztot töltött be. A társaság jelenleg a Hydra Holding & Management Kft. érdekeltségébe tartozik, a valódi tulajdonos pedig nem más, mint Bihari Dalma, aki ugyanazon a szerencsi címen lakik, mint Tóth Józsefné.

A Gyurcsány-párt kifizetőhelye

Az ügy pikantériája, hogy a Legal and Finance tulajdonképpen nem más, mint a Gyurcsány-párt uniós politikusainak a kifizetőhelye. Az EU-s adatlapján képviselőtársaihoz hasonlóan Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára is az említett céget tüntette fel a tevékenységgel összefüggésben.





Ezeket olvastad már?
Nincs megállás: Orbán Viktor villámlátogatást tett a világhírű Jándon

Nincs megállás: Orbán Viktor villámlátogatást tett a világhírű Jándon

10 éve egyfolytában menekül István - már a britek is keresik a rafkós magyar bűnözőt

10 éve egyfolytában menekül István - már a britek is keresik a rafkós magyar bűnözőt

Pofátlanság: kapucnis tolvajok lopják a májusfákat Nyíregyházán

Pofátlanság: kapucnis tolvajok lopják a májusfákat Nyíregyházán

Fontos bejelentést tett a BKK, ez most mindenkit érint

Fontos bejelentést tett a BKK, ez most mindenkit érint

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás