RETRO RÁDIÓ

Gulyás Gergely nem érti, miért ragaszkodik Mártha Imréhez a főpolgármester





A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón válaszolt a Metropol Budapestet érintő kérdéseire.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.10.13.
Metropol kérdései

Lapunk kíváncsi volt mi a véleménye a miniszternek arról, hogy Mártha Imre kétmilliós órával villogott a kukásokkal folytatott tárgyalásán, de érdeklődtünk arról is, jelentkezett-e Karácsony Gergely, hogy hozzájárulna a rezsivédelmi alaphoz.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón válaszolt a Metropol kérdéseire MTI/Kovács Tamás

Metropol: A kukássztrájk alatt Karácsony Gergely az állami kukaholdingra mutogatott, hogy az állam kevesebb pénzt ad vissza a budapestiek által befizetett hulladékdíjakból. Ez valóban így van?

Gulyás Gergely: „Minden évben pontosan elszámoltunk a közöttünk lévő szerződésnek megfelelően a fővárossal, és annak megfelelően fizettünk a hulladékszállítás szolgáltatásáért. Az idei évben is így lesz.

M: Mi a véleménye arról, hogy 100 ezer forintot ígér az FKF azoknak a dolgozóknak, akik 3 hónapnál tovább ott maradó új munkaerőt hoznak a céghez?

GG:Nem hallottam róla, de az önkormányzat feladata, hogy a hulladék elszállításához a feltételeket biztosította, és a hulladékot elszállítsa. Hogy ezt milyen eszközzel teszi meg a főváros, még hogy ha unortodox eszközök vannak is ezek között, az nem tartozik a kormány felelősségi körébe.”

M: Mit gondol arról, hogy Mártha Imre, a Fővárosi Közművek vezérigazgatója egy kétmilliós karórával ült le a sztrájkolókkal tárgyalni?

GG: „A főváros felelőssége, hogy kiket tesz meg cégvezetőnek, és azok miként és hogyan beszélnek azokkal az alkalmazottakkal, akik egyébként a fővárosi önkormányzat vagy annak a cégeinek az alkalmazásában állnak. És az is, hogy a jó ízlés határán belül marad-e mind stílusában mind külsőségekben egy cégvezető, vagy sem (...) Mártha Imre kapcsán az ember, ha csak a sajtót figyeli, akkor nehezen tudja megérteni, hogy miért ragaszkodik házzá cégvezetőként főpolgármester...

M: Karácsony Gergely nemrég levelet írt Orbán Viktornak, hogy egy nemzeti energiacsúcson kéne megbeszélni, hogy a Pakson megtermelt áramot kapják olcsóbban az önkormányzatok. Ön a válaszában megjegyezte, hogy örömmel fogadnák a gazdagabb önkormányzatoktól azokat a támogatásokat, amelyek a magyar családok és munkavállalók védelmére létrehozott rezsivédelmi alapba érkezne. A levél után Karácsony Gergely jelentkezett-e támogatási céllal?

GG: „Még várjuk a főpolgármester úr jelentkezését. De képes meglepetésekre, mert ha belegondolunk abba, hogy eddig sok millió forintért fenntartott irodák és jelentős közpénzek szolgálták azt, hogy a főváros képviseletében Brüsszelben az atomenergia ellen lobbizzanak, most pedig az atomenergiából származó olcsó áram lehetőségének a kiterjesztését kéri rajtunk számon, a főpolgármester úr képes meglepetéseket okozni, hátha bekopogtat...”





Ezeket olvastad már?
Igazi rekorder lett hajléktalan Feri - ide pakolja ruháit és cipőit a Corvin-köznél élő férfi - Fotók

Igazi rekorder lett hajléktalan Feri - ide pakolja ruháit és cipőit a Corvin-köznél élő férfi - Fotók

Mennyből a pokolba: több millió forintot bukott egy házaspár

Mennyből a pokolba: több millió forintot bukott egy házaspár

Ebben a városban folytatódott Orbán Viktor kampánykörútja

Ebben a városban folytatódott Orbán Viktor kampánykörútja

Magyar Péter titkolni próbálja Bajnaihoz fűződő kapcsolatát

Magyar Péter titkolni próbálja Bajnaihoz fűződő kapcsolatát

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás