Merre változott Budapest Karácsony Gergely 3 éve alatt? Szemétválság, dugók és elcsúszott beruházások…





„3 évvel ezelőtt azt ígértük, hogy Budapestet igazságosabbá, zöldebbé, élhetőbbé, gondoskodóbbá tesszük” – ezt írja Karácsony Gergely, amikor a Facebookon „elemzi” saját főpolgármestersége elmúlt éveit. De sajnos sok konkrétumról nem tudott beszámolni – csak reményekről és mentegetőzésekről… Ön szerint, kedves olvasó, Budapest mennyivel lett zöldebb, élhetőbb és igazságosabb 3 év alatt? Elkészült-e akár egyetlen olyan komolyabb budapesti beruházás is, amit nem a kormány csinált? Ha komolyan végiggondoljuk a kérdéseket, sajnos minden válasz nagyon szomorú Karácsony Gergelyre nézve…



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.10.17.
Módosítva: 2022.12.01.
ígéretek

Abban persze Karácsonynak van némi igaza, hogy mint az egész országot, Budapestet is sújtották először a koronavírus-járvány gazdasági következményei, majd pedig a háborús válság okozta súlyos problémák. De ezzel együtt sem történt semmi érdemi Budapesten az elmúlt 3 évben: a város nem lett „zöldebb”, csak a dugó és a benzinfüst lett sokkal több.

A budapesti Fidesz–KDNP is ugyanezzel kommentálta Karácsony értékelőjét: „Karácsony Gergely elmúlt 3 éves teljesítménye megmutatta, hogy mire képes a baloldal, amikor felelősséget kell vállalniuk egy város vezetéséért. Budapest 3 éve folyamatosan lejtmenetben van: káosz van a közlekedésben, a főváros egyre szemetesebb és szlömösödik” – írják.

Szemét, óriási dugók, késő beruházások

„Az elmúlt három évben a fővárosi cégek dolgozóival közösen a legnehezebb pillanatokban is biztosítottuk a város működését” – írja Karácsony Gergely, ami a leszerelt 3000 szemeteskuka, valamint a két héttel ezelőtti szemétválság ügyében megmosolyogtató…

Pozitívan értékelte az eddigi tevékenységét a főpolgármester. Fotó: Ripost

„Közben folyamatosan fejlesztünk, építünk: hamarosan befejezzük a Lánchíd, a Blaha Lujza tér és a 3-as metró felújítását” – írja Karácsony, ami szintén megmosolyogtató lenne, ha nem lenne tragikus… Itt valójában Tarlós István idején elindított beruházásokról beszél, amik az ő „regnálása” alatt éveket csúsztak, majd sokkal drágábbak lettek… Új fejlesztésekbe meg sajnos nem kezdett Karácsony azon kívül, hogy pár vödör sárga festékkel fölfestett egy csomó helyre biciklisávokat, mindenféle koncepció és tervezés nélkül – óriási dugót okozva városszerte.





A dosszié további cikkei
Ezeket olvastad már?
Magyar Péter durván beszólt Dobrev Klárának

Magyar Péter durván beszólt Dobrev Klárának

Folytatódik a táblaháború Újbudán

Folytatódik a táblaháború Újbudán

A háborús helyzet fokozódik: Franciaország és Lengyelország is atomfegyverekről beszél

A háborús helyzet fokozódik: Franciaország és Lengyelország is atomfegyverekről beszél

„Senki nem segített” - ököllel ütötték a 26 éves Csengét az 1-es villamos megállójában

„Senki nem segített” - ököllel ütötték a 26 éves Csengét az 1-es villamos megállójában

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás