Elképesztő átverés! Wass Albert lányának adja ki magát egy nő

Wass Albert lányának hazudja magát egy asszony, aki az oltástagadó dr. Pócs Albert szervezésében haknizik országszerte e minőségében, megtévesztve az embereket. Még DNS-teszt elvégzését is követeli, de állításaira semmiféle bizonyítéka nincs. A Borsnak nyilatkozott Wass Albert éppen Budapesten tartózkodó fia és menye.

Megosztás
Szerző: Metropol
2022.09.15. 10:30
durva átverés

Wass Albertnek, a sokáig politikai okokból mellőzött, ma egyik legnépszerűbb erdélyi magyar írónak és költőnek hat fia született, egyikük 3 éves korában meghalt. Az írónak 1945 februárjában családjával együtt el kellett hagynia Magyarországot, és soha többé nem tért vissza. Egy magyar nő, Eszter most azzal állt elő, hogy ő Wass Albert eltitkolt lánya, akit támogatott és többször meg is látogatott a nagy író. Mint mondja, ő csak „testvéri szeretetre” vágyik, de Wass Albert fiának a felesége, Sophia Wass de Czege úgy tudja, belépődíjat szednek az asszony előadásaiért, aki képtelen hazugságokat állít a családról – tudta meg a Bors.

Eszter előadásaiért pénzt kérnek, ezekben hazugságokat állít Wass Albert családjáról Fotó: Bors

Az egyik előadásán azt mondta, férjem, Miklós Nevadában dolgozott egy titkos projekten, és már meghalt. Remélem, igaz a mondás, hogy akinek halálhírét keltik, sokáig él, mert Miklós most is velem van. Egyébként a NASA-nál dolgozott fiatal korában. Most nyugdíjasként Nevadában, Hendersonban élünk, aminek semmi köze a korábbi munkájához” – mondta a Borsnak Wass Albert menye. „Láthatóan köztudomású információkból próbál építkezni, de összekeveri a dolgokat. Biztosan tudjuk, hogy Wass Albert soha nem tért vissza még Európába sem, miután Amerikában letelepedett 1952-ben.”

Eszter az előadásában két különböző születési dátumot is megnevez: 1945. február 5-ét és 1954. május 14-ét. Állítólag örökbe fogadó szülők nevelték fel, és a híres író többször ajándékot küldött neki, meglátogatta őt hamis útlevéllel, sőt idős korában egy egész évet Bonyhádon töltött 1992-ben.

Wass Miklós és felesége, Sophia hendersoni otthonukban Fotó: Bors

„Erről azért csak tudnának a fiai!” – hangsúlyozza az író menye, Sophia. Igaz, Eszter azt is elismeri, hogy 1962-ben balesetet szenvedett, hosszú ideig emlékezetkiesése, amnéziája volt.

„Ez egy nonszensz állítás, hogy Wass Albert lánya, és nem is törődnénk egy bomlott elme fantazmagóriáival, ha nem hazudozna összevissza a családról, és nem sértené Wass Albert emlékét nyilvánosság előtt. Így azonban fel vagyunk háborodva” – mondta a lapnak Sophia.

Wass Albert író és költő Fotó: Bors

Férje, Wass Miklós próbálja humorral elvenni az ügy élét.

Ha jól főz és szép háza van, akár lehet is a húgom!” – mosolyog. Hozzáteszi: az 1945 utáni években nagyon szerényen éltek Németországban, édesapja kétkezi munkával próbálta fenntartani családját, és sehová nem utazott. Elképzelhetetlen mindaz, amit Eszter állít, éppen ezért fölöslegesnek tart bármiféle DNS-vizsgálatot. Egyébként is, egy apasági vizsgálatnak megvan a maga nemzetközi jogi menete, és azt annak kell kezdeményeznie, aki állít valamit. Amíg azonban nincs semmi bizonyíték erre, nem adhatja ki magát Wass Albert leszármazottjának.

Wass Albert fia, Wass Miklós dedikálja az édesapjáról szóló könyvet Fotó: Bors

 

Ezeket olvastad már?
Sokkoló, ami történt a zuglói játszótéren, 10 éves kisfiút fojtogattak

Sokkoló, ami történt a zuglói játszótéren, 10 éves kisfiút fojtogattak

A férfi meggyőzően állítja: 60-szor rabolták el az űrlények

A férfi meggyőzően állítja: 60-szor rabolták el az űrlények

Csak úgy sztrájkolhatnak a pedagógusok, ha "elégséges szolgáltatást" nyújtanak

Csak úgy sztrájkolhatnak a pedagógusok, ha "elégséges szolgáltatást" nyújtanak

Durva döntés született, betiltják a házasságon kívüli szexet

Durva döntés született, betiltják a házasságon kívüli szexet

Hírlevél feliratkozás

Top hírek

Ezek is érdekelhetik