Ezen a termelői piacon vásárolhatsz olcsón hazait – Videó!





Az Apáczai csere János utca 9. alatt lévő piacon 20 kistermelő kínálatából válogathatunk, ráadásul a bolti árnál olcsóbban.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.09.13.
V. kerület csodás Magyarország

Kiváló minőségű, olcsó áruk között válogathatnak a vásárlók a Vidéki Mustra névre keresztelt termelői piacon. A néhány napja megnyílt piac hiánypótló teret biztosít az országunkban megtermesztett és elkészített élelmiszereknek. Az Apáczai Csere János utca 9. alatt, az Agrárminisztérium árkádjai alatt helyet kapott vásáron akár 20 kistermelő kínálatából válogathatunk. A hazai termelők árui nemcsak kiváló minőségűek, de kedvezőbb az áruk is, mint a bolti élelmiszereknek. A piac az Agrárminisztérium támogatásával üzemel.

A piacon lehet kapni hollókői házi rétest, vecsési savanyúságot, tojást, mézet, kemencében sült sajtot és friss hazai gyümölcsöket, zöldségeket is Fotó: Metropol

„Szerettük volna demonstrálni, hogy a boltokban lévő árakat fölül lehet írni azzal, ha közvetlenül a termelőtől veszünk meg mindent” – magyarázta Galisz Tamás, a Magyar Piac Szövetkezet titkára. „A magyar földben megtermelt termékek egyrészt jó minőségűek, ízletesek, és ha közvetlenül a termelőtől vásároljuk, akkor nincsen rajta beiktatott kereskedelmi árrés.”

Az árkádok alatt 20 kistermelő, őstermelő és hungarikumos termelő árulja a portékáit Fotó: Metropol

A Vidéki Mustra péntekenként reggel 8-tól délután 6-ig várja a vásárlóit, egészen késő őszig.

A piacon péntekenként reggel 8-tól délután 6-ig válogathatnak és kóstolhatnak az érdeklődők Fotó: Metropol




Top hírek







Hírlevél-feliratkozás