RETRO RÁDIÓ

„Legtöbben a köztisztaság romlása miatt panaszkodtak„ - mondja a fideszes Fazekas Csilla, aki győzött a Várban





A budaváriak nem kérnek a Karácsony Gergely–V. Naszályi Márta-féle városvezetésből. Fazekas Csilla azzal, hogy megnyerte a vasárnap tartott időközi képviselő-választást, kisebbségbe kerülhet a baloldal. A Metropolnak a győztes képviselő válaszolt.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.09.12.
I. kerület III. kerület V. kerület VII. kerület VIII. kerület XVI. kerület XXII. kerület időközi választás

A Fidesz-KDNP jelöltje az 5. számú egyéni választókerületben 53,07 százalékos fölénnyel verte meg Korsós Borbála Erzsébetet, a baloldal jelöltjét, annak ellenére, hogy Karácsony Gergely aktívan részt vett a kampányban, kopogtatott a jelölttel, még kampányvideót is készített.

Fazekas Csilla 53,07 százalékos fölénnyel verte meg Korsós Borbála Erzsébetet Fotó: Fazekas Csilla

Április óta ez a hetedik baloldali választási bukás Budapesten, és nyolc olyan helyen volt időközi, ahol korábban ellenzéki képviselő volt a vezető. Fürjes Balázs a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára közösségi oldalán hangsúlyozta: új polgármester-választást kellene tartani a kerületben: „Meg kell adni a lehetőséget az I. kerület lakosainak, hogy eldönthessék: V. Naszályi Mártával folytatják, vagy új polgármesterre bízzák képviseletüket.

Április óta a nyolc időközi választásból, csak egy körzetet nyert meg a baloldal Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A baloldali összefogás sorra elbukik az időközi választásokon

Magabiztos fölénnyel győzték le ellenfeleiket a kormánypárt képviselői:

Budavár:

Fidesz-KDNP 53,07 %, DK-Momentum-MSZP-LMP-Párbeszéd-Várunk Egyesület 45,55%, független 1,38%

Óbuda

Fidesz-KDNP 50,1 %, DK-Momentum-MSZP-LMP-Párbeszéd 38,34%, MKKP 6,15%, független 4,88%, Óbudáért-Békásmegyerért Egyesület 0,53%

Józsefváros

Fidesz-KDNP 63,02 %, DK-JOBBIK-Momentum-MSZP-LMP 35,82%, Munkáspárt-ISZOMM 1,16

XVI. kerület

Fidesz-KDNP 68,16 %, független 14,8%, DK 12,71%, független 3,83%, Munkáspárt-ISZOMM 0,51%

Erzsébetváros

Fidesz-KDNP 45,63 %, DK-Momentum-MSZP-LMP-Párbeszéd 28,28 %, MKKP 13,25%, Élhető Erzsébetváros Egyesület 8,47%, MEMO 3,96%, Munkáspárt-ISZOMM 0,41%

Belváros

Fidesz-KDNP 77,78 %, Momentum-DK-LMP-MSZP 27,06 %, független 1,73%, Munkáspárt-ISZOMM 0,43%

Budafok-Tétény

Fidesz-KDNP 50,5%, Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP-JOBBIK 49,5%

Fazekas Csilla: Az emberek felismerik a baloldal látszatpolitizálását

Az emberek itt a kerületben is felismerték a baloldal látszatpolitizálását. Munka helyett kommunikáció... Az itt élők a saját bőrükön érzik, hogy a mindennapos problémáik megoldása sokszor azért marad el, mert nem működik jól a baloldali városvezetés. Az I. kerületben erre jó példa Böröcz László országgyűlési képviselő törvényjavaslata, amely alapján végre jogosan vehetnék meg a műemléki lakásokat bérlőik. A hivatalos eljárást viszont, foggal körömmel próbálják V. Naszály Mártáék elodázni, megtorpedózni” – avatott be a részletekbe a Fidesz-KDNP képviselője.

Köztisztaság romlása, parkolás, dugó, kevés zöldfelület

„A legtöbben a köztisztaság romlása miatt panaszkodtak, amióta a baloldali városvezetés van nemcsak a turisták által látogatott vár, de egész Budapest szemetes lett. A parkolás drágulása és a helyhiány szintén elégedetlenséget szült az itt élőkben, nem beszélve a nagy forgalomról. Ezeket a problémákat kezelni kell, továbbá célunk a zöldfelületet növelése is” – mondta el a Metropol kérdésére a Fidesz-KDNP új önkormányzati képviselője. Fazekas Csilla hangsúlyozta: „Ezek mellett, egy új javaslatot fogunk kidolgozni. Az V. kerület példájára fűtéstámogatást szeretnénk bevezetni a lakók számára. A javaslatot már a következő ülésen a testület elé terjesztjük” – hangsúlyozta lapunknak Fazekas Csilla.

Fürjes Balázs: Karácsony Gergely „sárga lapot kapott„

V. Naszályi Mártát piros lappal az öltözőbe küldték a Várszoknya budai választói – írta posztjában a vasárnapi választást követően Fürjes Balázs. Az államtitkár szerint a jobboldali győzelem „nem akárhol, nem akármilyen részvétel mellett és nem akármilyen kampány után született”. Úgy véli, hogy ennek az eredménynek önmagán túlmutató jelentősége van. A fideszes politikus bejegyzésében úgy fogalmazott, hogy Karácsony Gergely az I. kerület választási kampányának főszereplőjévé tette magát, így a budavári választás egyben „népszavazás” is lett, amelyen a főpolgármester teljesítményéről szavaztak. „Az első kerülettel egy újabb közösség küldött világos üzenetet: nem kérnek az ellenük politizáló, elemi igényeiket figyelembe sem vevő baloldali vezetésből. Akinek van füle a hallásra, az hallja, mit jelentenek ezek a választási eredmények. A következmény egyértelmű: a megbukott baloldali polgármesternek fel kell ajánlania lemondását a budavári választópolgároknak, bizalmi szavazást kell kérnie az I. kerületi választóktól! Ha Karácsony Gergelyék valóban demokraták, akkor lehetővé kell tenniük, hogy a budavári polgárok maguk döntsék el: a bukott polgármesterrel vagy mással szeretnék folytatni a közös munkát! - hangsúlyozta az államtitkár.

Fürjes Balázs államtitkár szerint, az eredmény Karácsony Gergely munkáját is minősíti Fotó: Metropol/Máté Krisztián

 





Ezeket olvastad már?
Rémálommá vált a látogatás: akaratlanul traumatizálták gyereküket a szülők

Rémálommá vált a látogatás: akaratlanul traumatizálták gyereküket a szülők

Horrorház Nagyszombaton: brutális kínzásoknak vetette alá négy gyermekét a szülőpár

Horrorház Nagyszombaton: brutális kínzásoknak vetette alá négy gyermekét a szülőpár

Lecsapott az ítéletidő Dubajban: vízben úsznak a repülőgépek - Videó

Lecsapott az ítéletidő Dubajban: vízben úsznak a repülőgépek - Videó

Nem 8, 48 ezer hektár!

Nem 8, 48 ezer hektár!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás