Megdöbbentő! Ezért gyújtott tüzet egy budai panelházban Réka – Fotók!





Felgyújtotta saját lakása ajtaját egy 43 éves nő Óbudán. Réka előtte egy figyelmeztető feliratot is közzétett a társasház folyosóján, miszerint füstjelenséggel járó tevékenységre készül. Az egyedülálló nő a szomszédok szerint megkeseríti a lakóközösség életét, de egyelőre nem tudják, hogyan szabaduljanak meg tőle.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.09.21.
III. kerület elmebaj

Az óbudai Lukács György utcai panelház az ott lakók szerint egészen 10 évvel ezelőttig mindenkinek álomotthont biztosított. A szomszédok normálisak voltak, a folyosók gondozottak, a liftek tiszták. Igen ám, de aztán beköltözött Réka a 7. emeletre. Azóta minden előbb felsorolt az ellenkezőjére fordult. Azonnal észrevették a nőn, hogy valami nincs rendben a fejében, de arra nem gondoltak, hogy gyújtogatni is képes. Múlt hét csütörtökön kiragasztott a faliújságra egy felhívást, hogy az emeleten hamarosan füstjelenség lesz tapasztalható. És hogy véletlenül se lehessen azzal vádolni, hogy nem váltja valóra írásba foglalt szavait, lángba borította a lakása bejárati ajtaját – számol be az esetről a Bors.

Ez a szöveg állt azon a papíron, melyet a nő ragasztott ki a faliújságra Fotó: Bors

„Ez a nő a saját apját sem engedi be a lakásba, nemhogy minket. Volt, hogy hajnali kettőkor elkezdte a fürdőszobáját bontani. Szerettük volna megkérdezni, szüksége van-e segítségre, de elzavart minket” – mesélte a lakóközösség egyik tagja a Borsnak. Egy másik szomszéd a folyosók falain látható falfirkákat mutatta meg munkatársainknak.

Nem volt kulcsa, felgyújtotta lakása ajtaját Fotó: Bors

Obszcén szövegeket irkál filctollal. Az én ajtómra is kiírta, hogy k.rva, pedig soha életemben nem kértem pénzt a férfiaktól. Többször kihívtuk miatta a rendőrséget csendháborítás miatt, de nem tudtak vele mit kezdeni” – fogalmazott a 60 év körüli szomszédasszony a Borsnak.

A nő lakásán ottjártunkkor is látszódtak az égés nyomai Fotó: Bors

A gyújtogatás után Rékát kórházba szállították és eljárást indítottak ellene közveszélyokozásért. A lakók pedig keresik a jogi lehetőségét annak, hogy nem kívánt tulajdonostársukat hosszú időre elzárják.

„Mindegy, hogy kórházba kerül vagy börtönbe, a lényeg, hogy ide ne jöhessen. A gyerekek félnek is tőle, mert furcsán viselkedik” – zárta le a beszélgetést a szomszéd.

A 43 éves Réka szépen egymás mellé helyezte a fákat, mintha bográcsozni készülne, majd felgyújtotta az ajtaját Fotó: Bors

 





Ezeket olvastad már?
Karatemester bánt el a támadó medvével

Karatemester bánt el a támadó medvével

Megtaláltuk az újpalotai víztoronyház legrégibb lakóit - meséltek Budapest legmagasabb, fura lakóházáról

Megtaláltuk az újpalotai víztoronyház legrégibb lakóit - meséltek Budapest legmagasabb, fura lakóházáról

Napok kérdése és újra itt a káprázatos strandidő

Napok kérdése és újra itt a káprázatos strandidő

Itt a mérleg Karácsony Gergely ígéreteiről: nem tud mivel kampányolni, mert öt évig nem csinált semmit – a csődön kívül...

Itt a mérleg Karácsony Gergely ígéreteiről: nem tud mivel kampányolni, mert öt évig nem csinált semmit – a csődön kívül...

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás