Punk és Jakab Péter-követő: Zavaros elveket valló férfi akarta felgyújtani a szegedi Fidesz-irodát

Egyszerre punk és Jakab Péter követője: a Metropol megtudta, ki az a zavaros eszméket valló férfi, aki ittasan és begyógyszerezve, Molotov-koktéllal fel akart gyújtani egy szegedi Fidesz-irodát.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.08.03.
merénylet

Amint azt a szegedma.hu elsőként hírül adta az elmúlt héten, csütörtökről péntekre virradóra egy 28 éves férfi betört a Fidesz szegedi, Victor Hugo utcai irodájába. A portál tájékoztatása szerint egy járókelő riasztotta hajnali fél ötkor a rendőrséget, akik gyorsan a helyszínre érkeztek és elfogták a garázdálkodót. A Metropol további információkhoz jutott az elkövetőről, aki ittas és begyógyszerezett állapotban nemcsak betört az irodába, de meg is kísérelte felgyújtani a helyiséget. Tudatosan felkészülve a rombolásra, házilag úgynevezett Molotov-koktélokat készített, üvegekbe benzint töltött, majd felgyújtotta azokat. Csak az arra tévedő járókelőknek köszönhető, hogy a tüzet még idejében sikerült eloltani. A magát punknak és Jakab Péter követőjének egyaránt valló férfi, P. Ádám információink szerint zavaros, nehezen követhető elveket vall. Alapvetően punknak mondja magát, de bizonyíthatóan megtalálható „követőként” Jakab Péter Facebook csoportjában is.

 

Állítólag Szegedhez való ragaszkodását fejezte ki azzal, hogy a város irányítószámát tetováltatta magára.

Legutóbbi ismert munkahelyén felszolgálóként dolgozott, de inkább alkalmi munkák jellemezték, környezetében a legtöbben Csicska gúnynevén ismerik. Gyakran tesz magáról közzé meglehetősen sajátos fotókat.

Nem tudni, hogy pontosan mi motiválta a betörésben és a robbantásban, az őt ismerők értetlenségüket fejezték ki a súlyos bűncselekmény hallatán. Többen felhívták a figyelmet arra, hogy tudomásuk szerint a férfi évek óta zavaros elveket vall, és tudomásuk van arról is, hogy jellemzően kábító hatású gyógyszereket beszedve fogyaszt nagy mennyiségű alkoholt vagy más ajzószereket. Többször előfordult már, hogy ilyenkor is közzétesz magáról képeket, gyakran trágár szövegek kíséretében.

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás