RETRO RÁDIÓ

Felháborodott a magyar család! Pál rémálomnyaralásukról számolt be a horvát tengerparton





Hol éri meg jobban nyaralni? Horvátországban vagy a Balatonon? A szolgáltatások színvonala, az ár, de még a vendéglátók kedvessége is mind a magyar tenger mellett szól.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.08.03.
nyaralás

Horvátország és a balatoni régió összehasonlításáról legfrissebb élményei alapján a Bors olvasója, Pál mondta el tapasztala­tait. Feleségével és két gyermekével indult útnak, hogy 5 éjszakán és 6 napon át a horvátországi Medulinban töltse el jól megérdemelt, alig egyhetes szabadságát.

Szolgáltatás, ami csak ígéret marad

Pál és neje egyetemi, illetve főiskolai diplomával rendelkező, nyelveket beszélő emberek, akik még sosem érezték elveszve magukat külföldön – egészen mostanáig. – Mindketten értjük és beszéljük a világnyelvet, ám hiába foglaltunk szállást angol nyelvű felületen: a háziak egyetlen szót sem beszéltek, illetve értettek abból, amit mondtunk, így képtelenség volt felfogniuk a panaszokat, pedig volt belőlük elég – vallotta be Pál, aki éjszakánként 95 eurót, azaz mintegy 40 ezer forintot fizetett ki előre egy, a hirdetésben közölt képekhez képest csalódást okozó 4 fős apartmanért.

A konyhát sikerült úgy fotózniuk, hogy többnek tűnjön egy főzősaroknál, amibe az ígértekkel ellentétben nem került se kávéfőző, se grillsütő, de még csak egy árva mikró sem. A leg­alább 30 évesre saccolt hűtő ráadásul új korában működhetett igazán, de bár ez lett volna a legnagyobb problémánk – fakadt ki a Borsnak Pál, aki már azon sem lepődött meg, hogy felesége majdnem nyakát szegte a koromsötét terasz kivilágítatlan lépcsőjén.

Bejárt a lakásba a tulaj

– Nem elég, hogy a kánikulai éjszakában hirtelen kinyílt mellettem egy ajtó, ami mögött fogalmam sem volt, hogy szomszédok is laknak, a főbérlőnk kénye-kedve szerint, kopogás nélkül járt be a szállásra, sőt: miközben a strandon voltunk, a kulcsra zárt lakásba is behatolt, hogy önhatalmúlag lekapcsolja a légkondit – háborodott fel a Bors olvasója.

– Miután kézzel-lábbal, illetve az ügynökségen keresztül angolul kommunikálva megértettem vele, hogy mindez magánlaksértés, úgy bámult rám, mint borjú az új kapura – mesélte Pál, aki éppen ezen felismerés birtokában egyszerűen fogta magát meg családját, és az eltöltött éjszaka mellett nagyvonalúan még egyet kifizetve, vagyis csupán 3 napnyi visszaigényelt összeggel a számláján másnap hazautazott a Balatonhoz.

Feleannyiba kerül a magyar tenger

– A déli parton, Zamárdiban kötöttünk ki, a gyerekek miatt ugyanis lassan mélyülő víz kellett – magyarázta a férfi, akinek az utolsó pillanatban is sikerült éjszakánkénti 50 ezer forintért apartmant találnia, méghozzá jóval esztétikusabbat és felszereltebbet. – Nemcsak az árak, de a tisztább strandok látványa is azonnal szembeötlő volt, elvégre a horvátoknál alig találtunk kukát, ráadásul a tenger is tele volt szeméttel – mondta el Pál, aki természetesen az anyagiakról is mesélt.

– Míg külföldön 30 kunát, azaz közel 1600 forintot is elkértek egy pohár sörért, addig itthon 800-ért ittam egy korsóval, de a strand melletti parkolást sem úsztuk meg odakinn 1000 forint per óra alatt. Arról nem is beszélve, hogy az éttermek nem egyértelműen tüntetik fel a bizonyos mennyiségekért megkövetelt árakat, így került 20 ezerbe egy szelet 4000 forintosnak hitt hús Horvátországban – mesélte a Borsnak Pál.





Ezeket olvastad már?
Fordulat a tragikusan elhunyt 8 éves kislány ügyében, komoly döntést hozott a család

Fordulat a tragikusan elhunyt 8 éves kislány ügyében, komoly döntést hozott a család

Nagypéntekre készülünk, fontos határidők is lejárnak

Nagypéntekre készülünk, fontos határidők is lejárnak

Romhalmaz maradt az újpalotai ámokfutó után - egy fekete Mercedest keresnek

Romhalmaz maradt az újpalotai ámokfutó után - egy fekete Mercedest keresnek

Ordító szél és nyárias napsütés - két évszak találkozik húsvétkor

Ordító szél és nyárias napsütés - két évszak találkozik húsvétkor

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás