Drámai részletek, Alexandra így mentette meg az autóba zárt kislányt





A hároméves gyermekre véletlenül zárta rá az édesanyja az ajtót. Mivel ez a tűző napon történt, az anyuka pánikba esett.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.08.06.
III. kerület életmentés

Mint azt megírtuk, július 4-én délután egy anyuka véletlenül kocsijukba zárta hároméves kislányát, ám a kétségbeesett asszony azonnal segítséget kért. Szirmai Alexandra rendőr őrmester kollégájával, Varga Ferenc rendőr törzsőrmesterrel a kislány segítségére sietett.

Szerencsére a gyermek anyukája hamar segítséget hívott, így a kicsinek megrémülni sem volt ideje. (Illusztráció: Shutterstock)

„Kollégámmal a környéken járőröztünk, amikor délután négy körül kaptuk a bejelentést, hogy egy édesanya Óbudán, a Folyondár utcában bezárta kocsijába a kulcsot, és a három éves kislánya az autóban ül hátul, jobb oldalon egy gyerekülésben” – eleveníti fel a Borsnak a történteket az őrmester. Kiderült, hogy az anyuka kétségbeesetten hívta a 112-t, amikor rádöbbent, hogy nem tud bejutni a gyermekéhez.

„Egy új autóról volt szó, amit éppen szervizbe készült vinni a hölgy, és a kocsikulcsot a pótkulccsal együtt az első ülésre tette. Mivel egy modern kocsiról beszélünk, a rendszer automatikusan lezárta az ajtókat. Szerencsére a bejelentés időpontjában 4-5 utcányira voltunk a helyszíntől, így pillanatok alatt odaértünk” – meséli Szirmai Alexandra.

Az anyuka, amikor meglátta a rendőrautót, kétségbeesetten integetni kezdett. A rendőrök első kérdése rögtön az volt, hogy van-e pótkulcs, ám miután kiderült, hogy az is autóban van, azonnal tenni kellett valamit.

„Szerencsére Jázmin nem sírt, sőt, mosolygott is az anyukájára, aki próbálta neki mondani, hogy nyomja meg a piros gombot, hogy kinyíljon a kocsi, de ez nem sikerült, így kollégám a nálunk lévő ablaktörő eszközzel a gyerektől legtávolabb lévő ablakot a vezetői oldalon betörte, ami csak a harmadik ütésre sikerült” – mondja Alexandra.

Az őrmester elmondása szerint maximum 6-8 percet lehetett benn a gyerek a kocsiban, akinek szerencsére semmi baja nem lett, így nem volt szükség a mentőkre sem. A kérdésre, hogy mi ilyenkor a protokoll, kötelező-e például a szolgálati autóban ablaktörő eszközt tartaniuk, Szirmai Alexandra a következőket mondta: „ Nem kötelező, ám a kollégámnál volt tomfa, ami szintén alkalmas ilyen esetekben az üveg betörésére, ám minden kocsiban van egy nagyobb méretű elemlámpa, amivel szintén betörhető egy autó üvege.”





Ezeket olvastad már?
A kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

Kiakadtak a lakók: a kaput berúgták, az üveget betörték - rendet követelnek Józsefvárosban

Kiakadtak a lakók: a kaput berúgták, az üveget betörték - rendet követelnek Józsefvárosban

Szijjártó Péter: a NATO átlépte a vörös vonalat

Szijjártó Péter: a NATO átlépte a vörös vonalat

Ez minden autóst érint: péntek helyett szombaton változnak az üzemanyagárak

Ez minden autóst érint: péntek helyett szombaton változnak az üzemanyagárak

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás