Egy apró anyajegyre figyelt fel a nő, a legrosszabbat jelezte a tünet





A 29 éves nő a fejbőrén szúrt ki egy fekete foltot. Mint mondta, „rémisztő meglepetésben” volt része az orvosnál.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.08.21.
anyajegy

A fiatal Sarah Lee anyajegyét először gombás fertőzésnek hitték az orvosok, de sajnos tévedtek. A nőt bőrgyógyászhoz küldték, ahol a jóindulatúnak vélt anyajegyet műtéti úton eltávolították, majd biopsziának vetették alá. Az eredmények azonban elkeserítőek voltak…

Kiderült, hogy Sarahnak harmadik stádiumú, rosszindulatú melanómája van, amely a nyirokcsomójára is átterjedtírja a Mirror. A nő nyolcórás műtéten esett át, a szervezetéből összesen 24 nyirokcsomót távolítottak el. „Amikor a nővér elmondta a hírt telefonon, annyira megdöbbentem, hogy majdnem összeestem. Nem járok szoláriumba, mindig 30-as faktorszámú napkrémet használok és Walesben nőttem fel, ahol szinte mindig esik” – nyilatkozta a nő, aki a saját esetéből tanulva mindenkit figyelmeztetni akar a napfény által okozott bőrkárosodás veszélyeire.

A brit bőrgyógyászok szövetsége szerint a melanoma olyan bőrrák, amely könnyen megtámadhatja a test más részeit is. Fontos hangsúlyt helyezni a megelőzésre, illetve a korai felismerés érdekében az anyajegyek szűrésére.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás