RETRO RÁDIÓ

Pár száz tüntető miatt óriási közlekedési káosz van Budapesten, leállt a villamos és lezárták a Margit hidat is – Videó!

Információk szerint a Margit hidat teljes szélességében elfoglalták a tüntetők, a forgalmat a rendőrök a budai és a pesti oldal irányából is elterelik.Megosztás
Szerző: metropol
2022.07.18. 08:23
V. kerület XIII. kerület tüntetés

Napok óta zajlanak kisebb létszámú tüntetések Budapesten. Hétfő reggel 7 órától ételfutárok – vagy legalábbis annak öltözött aktivisták – a Margit hídon demonstrálnak a kata átalakítása ellen. A sávokat próbálják elfoglalni, ezzel akadályozva az embereket abban, hogy munkába menjenek – számolt be róla az Origo.

A tüntetők miatt nem közlekednek a tömegközlekedési járatok a Margit hídon.

Megbénult a forgalom

 

Fotó: Metropol

 

Fotó: Metropol/KZ

 

Fotó: Metropol/KZ

A tüntetés szervezője a Facebook-esemény szerint a Futárok a KATA-ért csoport, bár maga a csoport csupán néhány napja létezik.

Frissítés:

Tüntetők zárták el a Margit hidat hétfő reggel, a híd pesti hídfőjénél, tiltakozva a kisadózó vállalkozások tételes adójáról, a katáról szóló törvény szigorítása és a rezsiköltségek emelkedése ellen. A megmozdulást ételfutárok hirdették meg.

A túlnyomórészt robogóval és biciklivel, ételkiszállító cégek pólóiban és dobozaival megjelent néhány száz demonstráló először a külső sávot foglalta el a híd északi oldalán, majd a másik oldalon is, végül mindkét irányban lezárta a hidat a pesti hídfőnél, a Jászai Mari tér közelében – jelentette az MTI tudósítója a helyszínről. A tüntetők végül 8 óra előtt a Margit hidat teljes szélességében elfoglalták a Jászai Mari tér közelében.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Police.hu oldalon azt írta, hogy a rendőrök a forgalmat a budai és a pesti oldal felől is elterelik. A „beragadt” járművek a síneken tudtak megfordulni, illetve a híd felhajtójáról fordultak vissza a körút pesti része felé. A járdák és a biciklisávok továbbra is járhatók.

Fotó: Metropol
Ezeket olvastad már?
Pornót posztolt exéről bosszúból egy nő

Pornót posztolt exéről bosszúból egy nő

Sokkoló felismerés, férfi nemi szervet talált egy benzinkutas

Sokkoló felismerés, férfi nemi szervet talált egy benzinkutas

Több millió forint értékű szexjátékszert loptak el

Több millió forint értékű szexjátékszert loptak el

Újabb kínai léggömböt észleltek, ezúttal Latin-Amerika felett

Újabb kínai léggömböt észleltek, ezúttal Latin-Amerika felett

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás