Fontos változás jön mától! Ezt jó ha tudod, hogyha Vodafone-os vagy

Hétfőtől szolgáltatásváltozás lesz a Vodafone-nál, de változik a vonatok közlekedés is. Íme a hét első napjának legfontosabb tudnivalói.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.07.11.
VI. kerület IX. kerület XVIII. kerület XXIII. kerület ez lesz ma

Hat napig nem lehet ügyet intézni a Vodafone-nál

Július 11–16. között nem lesz elérhető a telekommunikációs cégnél a személyes és az online ügyintézés.

Informatikai átállás miatt nem lesz személyes és online ügyintézésre lehetőség a Vodafone ügyfelei számára Fotó: Shutterstock

A Vodafone Magyarország a hatékonyabb ügyfélkiszolgálás érdekében informatikai átállást végez. Így ezalatt néhány szolgáltatás nem lesz elérhető. A távközlési szolgáltató felhívja a figyelmet, hogy az átállás nem érinti az alapszolgáltatásokat, így az otthoni (vezetékes tévé, internet, telefon) szolgáltatásokat és a mobil hívások indítás/fogadását, az sms-küldés/fogadást, az adathasználatot, valamint a hibabejelentéseket a telefonos ügyfélszolgálaton keresztül. A személyes és online ügyintézésre legközelebb július 17-től lesz lehetőség.

Ezek a szolgáltatások nem lesznek elérhetők:

  • Számlabefizetés – a számlák befizetési határidejét meghosszabbítják!
  • Feltöltőkártyás adategyeztetés, online egyenlegfeltöltés
  • My Vodafone online fiók és My Vodafone-alkalmazás
  • Otthoni szolgáltatás szüneteltetése, költöztetése, beüzemelése
  • Roamingaktiválás
  • Online böngészőből elérhető Vodafone TV
  • Mobilvásárlással elérhető extrák és kiegészítő szolgáltatások (pl.: autópálya-matrica vásárlás, parkolás indítása és leállítása, lottózás)
  • Vásárlás és szolgáltatásmódosítás
  • Módosul több vonat menetrendje

    Hétfőtől a Déli összekötő vasúti híd építése miatt változik a menetrend a győri, a fehérvári és a pécsi vasútvonalon. A híd építése nemrég újabb szakaszához érkezett, ezért vágányzár ideje alatt július 11-től augusztus 18-ig több vonat rövidebb útvonalon, a Keleti pályaudvar, illetve Kőbánya-Kispest helyett csak Budapest-Kelenföld állomásig közlekedik és onnan is indul.

    Rövidebb útvonalon járnak:

  • a hegyeshalmi vonalon közlekedő soproni és szombathelyi InterCityk,
  • a pécsi, illetve kaposvári InterCityk,
  • a 9307 és IR19203 sz. vonatok,
  • a martonvásári/tárnoki S36-os vonatok,
  • Budapest-Kelenföldről indulnak a délutáni, esti győri és hegyeshalmi G10-es vonatok.
  • A Déli összekötő vasúti híd építése miatt változik több vonat menetrendje Fotó: Új Néplap/Mészáros János

    Elfogadják a jegyet és a bérletet az M4-es metrón

    A Budapest-Kelenföld állomásról induló, illetve a csak eddig közlekedő vonatokra megváltott menetjegyeket a vágányzár ideje alatt elfogadja a BKK az M4-es metrón Kelenföld vasútállomás és a Keleti pályaudvar között.

    Strandokon vizsgálódik a NAV

    Július 11–24. között a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai Budapesten ellenőrzik a strandokat, strandszerárusokat, a sport- és szabadidő-szolgáltatást nyújtókat, valamint a vendéglátóhelyeket. A revizorok vizsgálják a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgéppel kapcsolatos előírások betartását, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az alapanyagok beszerzését.

    Kétnapos szúnyoggyérítés a XVIII. kerületben

    Hétfőn és kedden (rossz idő esetén: július 13–14-én) napnyugta után végeznek földi szúnyoggyérítést a XVIII. kerületben.

    Lezárják az Izabella utcai kutyafuttatót

    Hétfőtől felújítás miatt nem használható a VI. kerületi Podmaniczky futtató felújítása. A munkálatokra plakátokon és egyéb felületeken is felhívják az ebtulajdonosok figyelmét.

    Két hétre bezár a Sósmocsár úti játszótér

    Áramellátóhelyet és nyilvános WC-t alakítanak ki mától a Szent László utcai játszótéren. Ezért a gyerekek biztonsága érdekében a XXIII. kerületi önkormányzat két hétre lezárta a játszóteret.

    Fogadóóra a IX. kerületben

    Hétfő 17 órától tart fogadóórát az önkormányzat a lakosok számára. A közös ötletelésen, véleménynyilvánításon ott lesz a polgármester és két alpolgármester is.

    Boltkórosok cserenapja

    Hétfő 14–18 óra között ismét megszervezik a B72 Stúdióban a Boltkórosok cserenapját. Az otthon kiszelektált ruháinkat, kiegészítőinket egyszerű, élvezetes, pénztárca- és környezetbarát módon cseréljük le. A szabály egyszerű: amennyit hozunk, annyit is vihetünk haza magunkkal.

    88 éves a divatguru, Giorgio Armani

    Hétfőn ünnepli 88. születésnapját Giorgio Armani olasz divattervező, aki 1975-ben hozta létre divatcégét, és aki 2001-re a világ legsikeresebb olasz származású dizájnerévé vált. Armanit a vörös szőnyeges divat egyik úttörőjének is gondolják.

    Isten éltesse Csuja Imrét!

    62. születésnapját ünnepli Csuja Imre Jászai Mari-díjas színész. Legismertebb filmje az Üvegtigris, ahol Csokit alakította, de játszott a Valami Amerika filmekben és a Magyar Vándorban is.

    Csuja Imre 62 éves lett Fotó: Ripost

     









    Top hírek





    Hírlevél-feliratkozás