Várva várt nap! Most érkezik az emelt nyugdíj a bankszámlákra - videó!





Az időseknek július 12-től kezdik utalni a bankszámlára a nyugdíjat, átlagban 52 ezer forint pluszpénz érkezik a 8 havi visszamenőleges emeléssel.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.07.12.
IV. kerület XI. kerület ez lesz ma

Mától érkezik az emelt nyugdíj

Július 12-én kezdik el utalni a nyugdíjakat a bankszámlákra, a postai kézbesítés július 29-ig tart. Két utalás érkezik most a bankszámlára, így átlagosan egy nyugdíjas 52 ezer forint pluszpénzzel számolhat ebben a hónapban. Aki postai úton kapja a nyugdíját, annak a szokásos naptári napon viszi a postás a kiegészítő emeléssel növelt nyugdíjat és a visszamenőlegesen járó korrekciót. Az évközi nyugdíjemelés összességében 184 milliárd forintot jelent csaknem 2,5 millió nyugdíjas számára.

Megkérdeztük az utca emberét, ki mire költi:

A postai kézbesítés július 29-ig eltart majd Fotó: Világgazdaság/Kallus György

Ez a két összeg érkezik:

  • az első a júliusi, 3,9 százalékkal emelt nyugdíj,
  • a második a január–júniusi hathavi időszakra visszamenőlegesen járó emelés összegét és a 13. havi nyugdíj különbözetét foglalja magában, egy összegben
  • Jövőre is biztosított a 13. havi nyugdíj

    A kormány, ahogy minden évben, idén is garantálja az inflációkövető nyugdíjemelést” – közölte Tállai András, aki emlékeztetett, hogy a januári, 5 százalékos nyugdíjemelés után a háborús infláció miatt idén júliusban érkezik az évközi nyugdíjkiegészítés. A Pénzügyminisztérium államtitkára elmondta, hogy újabb nyugdíjkorrekcióról ősszel – az éves várható infláció mértékének ismeretében – dönt majd a kormány. Hozzátette, „mindezek mellett az idősek védelme érdekében jövőre is biztosítjuk a 13. havi nyugdíjat”.

    Így érkezik ebben az évben a nyugdíj:

  • Augusztus 12. (péntek)
  • Szeptember 12. (hétfő)
  • Október 12. (szerda)
  • November 11. (péntek)
  • December 2. (péntek)
  • Változik a H6-os HÉV közlekedése

    Július 12–24-e között rövidített útvonalon, csak a Közvágóhíd és Tököl között jár karbantartás miatt a H6-os HÉV, Tököl és Ráckeve állomások között a H6E pótlóbuszok járnak. A H6-os pótlóbusz szigetcsépi, szigetszentmártoni és szigetújfalui betéréssel közlekedik, a Horgásztanyák és az Angyalisziget megállókat nem érinti. A H6E pótlójárat Horgásztanyák és Angyalisziget érintésével közlekedik, Szigetcsépen és Szigetszentmártonban azonban csak a települések központjában áll meg. A munkálatok ideje alatt bizonyos HÉV-bérletekkel a Volánbusz egyes, Ráckeve és Szigetszentmiklós térségében közlekedő elővárosi járatait is igénybe lehet venni.

    A H6-os HÉV több mint egy hétig rövidített útvonalon közlekedik Fotó: BKK

    60 éves a Rolling Stones

    1962-ben ezen a napon lépett fel először a Marquee Clubban, Londonban a brit rockegyüttes a Rolling Stones. A hattagú együttes Mick Jagger, Keith Richards, Brian Jones, Ian Stewart, Dick Taylor, Mick Avory már hónapokon keresztül próbáltak különböző helyeken, egy sor rhythm and blues és rock and roll dalt tudtak játszani, de közönség előtt ekkor zenéltek igazán először. A próbákon Geoff Bradford gitáros is jelen volt, de ő még a hivatalos fellépés előtt kivált a zenekarból. Az ismert bandának több mint 420 dalt köszönhetünk.

    60 éve a színpadon a Rolling Stones Fotó: AFP

    Ma lenne 50 éves Benedek Tibor

    Július 12-én ünnepelné 50. születésnapját Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok, Európa- és világbajnok vízilabdázó, aki 2013 és 2016 között a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya volt. Édesanyja ötéves korában gerincproblémái miatt vitte le úszni, majd később elkezdett vízilabdázni a Központi Sportiskolában. A háromszoros olimpiai bajnok sportoló pályafutása során itthon és külföldön is játszott. A nemzeti együttesnek 1995-től éveken keresztül csapatkapitánya volt. 2000-ben Sydneyben, 2004-ben Athénban, majd 2008-ban Pekingben az olimpián aranyérmet szerzett. Benedek Tibor 2020. június 18-án hunyt el 47 évesen.

    Benedek Tibor ma ünnepelné 50. születésnapját Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós

    Két napig nem lesz meleg víz Szentendrén

    Mától július 14-én 16 óráig karbantartási munkák miatt szünetel a melegvíz-szolgáltatás Szentendrén. A karbantartás során a teljes rendszert leállítják és leürítik, az épületek belső, szekunder fűtési rendszerét a leállás nem érinti.

    Véradás Újbudán

    Ma 13–18 óra között adhatunk vért a Savoya Parkban. Aki segíteni szeretne, ne hagyja otthon személyi igazolványát, lakcím- és tajkártyáját, ha van, véradó igazolványát sem.

    Ismét Újpesten gyérítik a szúnyogokat

    Múlt hét csütörtök után most kedden újra a IV. kerületben védekeznek a vérszívók ellen. Rossz idő esetén a pótnapot július 13–14-én tartják.

    A hét közepétől visszatér a kánikula

    Ma még kitart a kellemes idő, holnaptól azonban erős felmelegedés és tűző napsütés várható. Záporok, futó záporok, néhol zivatarok északkeleten fordulhatnak elő. Ma 25, holnap 30, csütörtökön már 33 fok körül alakul a legmagasabb hőmérséklet.





    Top hírek







    Hírlevél-feliratkozás