Teljes a káosz a Jobbikban, mindenki harcol mindenki ellen

Az etikai bizottság visszaigazolta, indul az eljárás Jakab Péter ellen. A sajtóosztály hallgat a Potocskáné elleni büntetőeljárásról.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.06.04.
jobbik

Egyre nagyobb a káosz a Jobbik háza táján. A részeire hullott pártban szinte mindenki harcol mindenkivel.

Jakab Péter nagy bajban van... Fotó: Havran Zoltán /Magyar Nemzet

A Metropol kérdéseket küldött a Jobbik sajtóosztályának. Azt szerettük volna megtudni, hogy Jakab Péter pontosan milyen bűncselekmények miatt jelentette fel a rendőrségen Potocskánét, az alelnököt.

Lapunk ezeket a kérdéseket küldte el a sajtóosztálynak:

 • Jakab Péter hűtlen kezelés vagy hanyag kezelés miatt tett büntetőfeljelentést?
 • Miben testesül meg a hűtlen kezelés és/vagy hanyag kezelés kísérlete?
 • A pártelnök a Potocskáné elleni bizonyítékokat, a bűncselekmény elkövetését igazoló a dokumentumokat is a hatóság rendelkezésére bocsátotta-e ?
 • Az elnökhelyettes milyen törvénytelen kifizetések végrehajtására utasította a Jobbik pártalapítványát?
 • Benyújtotta-e már Jakab Péter Potocskáné ellen a Jobbik etikai bizottságához az alelnök kizárását kezdeményező beadványt?
 • A Jobbik sajtóosztálya a kérdésekre sajátos struccpolitikát folytatva semmiféle választ nem küldött az elmúlt 24 órában.

  Jakab Péter és a „mamuszos főtitkárnő”, Molnár Enikő

  A Metropol ugyanakkor úgy értesült, hogy Jakab Péter ellen viszont megindult az etikai vizsgálat, a Jobbik etikai bizottsága ugyanis erről szóló értesítést küldött a dunakeszi szervezett elnökének. Mint ismeretes, Varga Zoltán Péter éppen arra hivatkozva kezdeményezte Jakab Péter felfüggesztését, mert szerinte a pártelnök súlyosan sértette a Jobbik érdekeit, amikor a nézeteltérések, hiányosságok belső megbeszélése helyett, senkivel sem egyeztetve, jogi bizonyság nélkül, nyilvánosan vádolta meg a párt második emberét.

  A párt érdekeinek ilyen súlyos veszélyeztetése esetén a kezdeményező szerint a párt elnökét azonnal hatállyal fel kell függeszteni.

   

  A Metropol információi szerint nincs jó mentális állapotban a büntetőfeljelentés „alanya”, Potocskáné alelnök. Lapunk többszöri megkeresésére sem volt hajlandó nyilatkozni, sőt ingerült kifejezések közepette minden alkalommal kinyomta a telefont. Úgy tudjuk, hogy Jakab Péter már hosszú ideje készült az alelnök ellehetetlenítésére. Meglehetősen jellemtelen módon olyan szóbeli utasításokat adott neki szabálytalanságok elkövetésére, amelyekkel aztán később megvádolhatta. Magyarán csapdát állított neki, hogy megszabadulhasson tőle. Ezen túl is kabinetfőnöke, Molnár Enikő tervei alapján tudatos pszichológiai hadviselést folytatott Potocskáné ellen, akiben vetélytársat látott. Jakab Péter a Metropol forrásai szerint többször is kijelentette: „Össze kell roppantani ezt a boszorkányt!”

  Potocskáné, a tisztségéből felfüggesztett alelnök

  A jövő hétre összehívott rendkívüli választmányi ülésen, amelyet Jakab leváltására hívott össze Ander Balázs, a Jobbik alelnöke, a Metropol információi szerint a pártelnök ezeknek az ügyeknek a felhozatalával próbál majd előre menekülni.

  A párton belül Szabó Gábor, a Szaszi néven ismert veterán politikus, Vona Gábor egykori jobbkeze próbálkozik a nézeteltérések elsimításával. Az ő ötlete volt Molnár Enikő félreállítása is. Ez azonban a Metropol forrásai szerint csak látszatintézkedés, ami az elnökség fellázadt tagjai és a háborgó maradék tagság megnyugtatására szolgál. Jakab Péter már közölte szűkebb környezetével, hogy a legbensőbb pártügyeket továbbra is élettársa, a Mamuszos becenévre hallgató Molnár Enikő intézi.

  Top hírek

  Hírlevél-feliratkozás