„Esély sem volt arra, hogy bárki meghallja a segélykiáltását” - összetörtek a buszban rekedt kislány szülei

Még mindig küzdenek a tegnap Jász-Nagykun-Szolnok megyében buszban hagyott kislány életéért az intenzív osztályon, a szülők egyelőre semmi másra nem tudnak gondolni, mint arra, hogy túl legyen az életveszélyen.

Megosztás
Szerző: Metropol
2022.06.09. 08:30
felháborító eset

Inez jelenleg a debreceni kórházban fekszik és még mindig életveszélyes állapotban van. Az, hogy egyáltalán még életben van, az annak is köszönhető, hogy a helyszínre érkező mentők egy órán át küzdöttek a teljesen kiszáradt, eszméletlen kislányért.

Inezt Tiszaderzsen vette fel a busz, hogy a tomajmonostorai oviba eljusson. Azt nem lehet tudni, hogy miért nem szállt le a buszról, amikor kellett és ez miért nem tűnt fel senkinek, főleg a sofőrnek, aki bezárta a buszt anélkül, hogy meggyőződött volna arról, nem maradt-e valaki a járműben. Erre azért is gondolhatott volna, mert ha valaki a bezárt, lesötétített ablakú buszban a nyári hőségben ott reked, akkor akár 60 fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet a zárt térben.

A Blikk megszólaltatta Inez szüleit, akik természetesen megteszik a jogi lépéseket, de most nem ez a legfontosabb számukra:

„Inez jelenleg a debreceni kórházban, a gyermek intenzíven fekszik. A szívünk szakad meg érte. Nem tudjuk felfogni, miért nem vette észre senki, hogy nincs óvodában, egyáltalán miért nem nézték át a buszt, mielőtt bezárták? Az egész család értetlenül áll a történtek előtt. Megtesszük a szükséges lépéseket, de most az a legfontosabb, hogy a gyermekünk túl legyen az életveszélyen” – nyilatkozták elcsukló hangon a kislány szülei, Eszter és Zoltán, majd rohantak is vissza gyermekükhöz.

Nem először hibázott a sofőr

A család egyik közeli barátja részletesen mesélt a történtekről.

A bezárt ajtó és elsötétített ablakok mögött esélye sem volt arra, hogy bárki meghallja a segélykiáltását. Inez bizonyára megijedt, hogy eltűntek körülötte a társai és az ajtó is zárva van. Aznap ráadásul pokoli meleg volt, talán 50 fokos is lehetett a busz, amikor a nap a legerősebben tűzött” – mesélte az ismerős.

„Nem ez az első eset, hogy a buszsofőr hibázott: Inez apukája pont két hete kapott egy telefont, hogy a kislány nem ment haza, a busz véletlenül Kunhegyesre vitte. A nagymama ment érte kocsival” – tette hozzá az ismerős.

Inez majdnem nyolc órán át volt egyedül a buszban

A lap úgy tudja, a gyermek reggel fél nyolctól délután három óráig volt a buszban, s a sofőr talált rá, amikor indult volna vissza a gyerekekkel. A sofőr ellen eljárás indult.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság információja szerint „A Karcagi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt hivatalból indított eljárást. Az esemény körülményeinek értékelését követően a nyomozók egy 56 éves kunhegyesi lakost gyanúsítottként kihallgattak. A nyomozás érdekeire tekintettel a rendőrség egyéb információt nem ad”.

Fazekas Szabolcs, Tomajmonostora polgármestere saját hatáskörben fegyelmi eljárást indított.

 

Ezeket olvastad már?
Szívszorító történet: így mentette meg koraszülött babája a fiatal anyuka életét

Szívszorító történet: így mentette meg koraszülött babája a fiatal anyuka életét

Tanulmányi verseny valódi szakmaisággal

Tanulmányi verseny valódi szakmaisággal

Botránypolitikus: Baranyi Krisztina 3 „hadviselő” éve 9 pontban

Botránypolitikus: Baranyi Krisztina 3 „hadviselő” éve 9 pontban

Végre egy jó hír: újabb trolibuszok a fővárosban!

Végre egy jó hír: újabb trolibuszok a fővárosban!

Hírlevél feliratkozás

Top hírek

Ezek is érdekelhetik