Itt az első fotó! Lencsevégre kapták a Pest megyében kóborló barnamedvét – Fotók!





Egy magányos barna medve Pest megyébe tévedt, akiről most sikerült felvételt is készíteni, ahogy egy forgalmas útszakasz melletti erdős részen bóklászik.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.05.26.
kóborló vadállatok

Mint arról már korában beszámoltunk, Pest megyében egy barna medve jelenlétét észlelték. Az Acsa és Püspökhatvan között látott medve létezését immár Iklad közelében készült felvétel is bizonyítja.

A magányos macit a helyi vadásztársaság leshelyének környékén kihelyezett vadkamera rögzítette – Fotó: Pilisi Parkerdő Zrt.

A Pilisi Parkerdő és a Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságának szakemberei továbbra is azt javasolják, hogy a kirándulók jelenleg kerüljék el az Acsa és Püspökhatvan környéki erdőségeket. Kérik, hogy észlelés esetén senki ne közelítse meg az állatot, kerülni kell a hirtelen mozdulatokat és a szemkontaktust, lassan mozogva tanácsos a helyszínt elhagyni.

A medve két órán keresztül tartózkodott az Acsa és Püspökhatvan közötti úthoz közeli erdőfoltnál – Fotó: Pilisi Parkerdő Zrt.

A Pilisi Parkerdő Zrt. és a Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságának szakemberei fokozott, közös ellenőrzéseket tartanak a térségben, hogy az állat tartózkodási helyét minél pontosabban nyomon követhessék.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás