Itt a hidegfront: ilyen időre számíthatunk a hétvégén





Semmi jóval nem kecsegtet a hétvégi időjárás, ha kirándulást terveztél, akkor az nagy valószínűséggel nem fog összejönni. Mutatjuk a részleteket.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.05.28.
fronthatás

A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint, szombaton erősen felhős, délen borult lesz az ég. Délig a déli tájakon több helyen, délután elszórtan várható eső, zápor, hajnalban még zivatar is lehet. Az északi területeken kicsi az esély csapadékra, kevés napsütés is lehet. A nyugati szél élénk lesz. 14 és 24 fok között változik a hőmérséklet. Északon lesz a melegebb.

Vasárnap

Az erősen felhős, vagy borult égből több helyen alakul ki eső, záporeső. Az északkeletire forduló szél élénk, néhol erős lesz. A tartósan esős tájakon csak 12–16 fok lesz, máshol 17–22 fok valószínű.

Megérkezett a hidegfront az országunkba MTI Fotó: Kallos Bea

Hidegfronti hatás

Erős hidegfronti hatás terheli szervezetünket, mely leginkább a szív- és érrendszeri megbetegedésben szenvedőket és az időseket viselheti meg, de mindenki számára megterhelő lehet. Az arra érzékenyek feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza. A megfigyelések szerint a frontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is növekedhet. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek – írták az oldalon.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás