Hatalmas hozzájárulás! Jótékonysági vásárral segít a kisgyerekeknek a Ficsak





A kisgyerekeknek szeretne örömöt szerezni egy vásár keretében a Fiatal Családosok Klubja. De számos érdekességet tartogat május 25-e.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.05.25.
II. kerület VI. kerület VII. kerület X. kerület XI. kerület ez lesz ma

3 év alatti gyerekeknek segít a Ficsak

Május 25-én 10–14 óra között várják az érdeklődőket Fiatal Családosok Klubja XI. kerületi irodájába. Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A Ficsak szeretne kedveskedni a 3 év alatti és annál fiatalabb gyermekeknek, így a Játékbérlés webáruház készletéből kiválogatott olyan játékokat és készségfejlesztő eszközöket – többek között babahintákat, pihenőszékeket, tanulóasztalokat –, amelyeket leginkább az ilyen idős gyermekek tudnak használni. A vásárra ellátogató szülők emellett jutányos áron vásárolhatják meg gyermeküknek ezeket a fejlesztő játékokat, és vásárlásukkal egyúttal a Budapesti Korai Fejlesztő Központ munkáját is támogathatják, akik már 30 éve segítik a gyermekek gyógypedagógiai és mozgásfejlesztését. A vásáron senki nem marad se éhes se szomjas, ugyanis a szervezők egy kis harapnivalóval, valamint limonádéval és kávéval készülnek a látogatóknak. Regisztrálni a jatekberles.hu/jotekonysagi-jatekvasar oldalon lehet.

A 3 éves vagy az alatti gyerekeknek kedveskedik a Fiatal Családosok Klubja Fotó: Ficsak

 

Ma van a nemzetközi törülközőnap

Douglas Adams angol sci-fi-író emlékére 2001 óta minden év május 25-én nemzetközi törülközőnapot tartanak szerte a világon. Ilyenkor a rajongók törülközővel a nyakukban közlekednek a városban és különböző rendezvényeket tartanak. A törülköző viselése Adams Galaxis Útikalauz stopposoknak című művéből ered, ahol minden belevaló stoppos tudja, hol a törülközője.

45 éve mutatták be a Star Wars-filmet

1977-ben ezen a napon láthatták először az Egyesült Államokban a Csillagok Háborúja című filmet, amelynek a nevét később megváltoztatták Star Wars IV: Egy új remény-re. A filmet George Lucas rendezte, ezzel indult el a kilenc részből álló Csillagok háborúja mozifilm-sorozat. A film néhány hét alatt hatalmas sikert futott be. Azóta született kilenc film és az antológiafilmek összesen több mint 10 milliárd dolláros bevételt termeltek világszerte. Magyarországon a sorozat első, azóta negyedik darabját 1979. augusztus 16-án nézhették meg a nézők először.

Változik a közlekedés Erzsébetvárosban

Filmforgatás miatt forgalomkorlátozásokra kell számítani a VII. kerületben.

Tilos megállni:

  • Ma éjfélig a VII. kerületben, a Holló utca 2–6. számok előtt.
  • Holnap 10 óráig a VII. kerületben, a Dob utca 35–43. számok előtt, és a Klauzál tér 11–13. számmal szemben.
  • Szakaszosan lezárják:

  • Május 26-án 0 órától 4 óráig, a VII. kerületben, a Dob utcát, a Kazinczy utca és a Klauzál tér közötti szakaszon.
  • Utcai árusokat ellenőriz a NAV

    Május 25–31 között a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai az epret és egyéb szezonális gyümölcsöt köztereken értékesítőknél vizsgálódik. A revizorok elsősorban a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint a pénztárgép használatát ellenőrzik.

    Kihívás napja Kőbányán

    Ma ingyenes sportprogramokkal várják a X. kerületi lakosokat az Óhegy-parkban és a Sportligetben a Kihívás napján. A programok reggel 9 órakor kezdődnek és délután 5-ig tartanak.

    Várják a mozogni vágyó felnőtteket és gyerekeket Kőbányán a Kihívás napján Fotó: Metropol/Máté Krisztián

    Két plázában lesz ma véradás!

    Május 25-én 12–18 óra között a Mammutban, míg 15–18 óra között a Westendben adhatunk vért. Aki segíteni szeretne, vigye magával a személyi igazolványát, lakcímkártyáját és tajkártyáját.

    Újra nyári idő hidegfronttal

    Szerdán gomolyfelhős, napos időre számíthatunk 27–35 fok közötti hőmérséklettel. Azonban a nap folyamán egy hidegfront hatására elszórtan záporok, zivatarok alakulnak ki. Estétől nyugat felől újra megnő a csapadék esélye, akkor már heves zivatarok is előfordulhatnak.

    Mozaik Országos Színházi Találkozó

    Május 25–28 között hagyományteremtő szándékkal indul útjára a Mozaik Országos Színházi Találkozó. A színház iránt érdeklődőket Kápolnásnyéken várják, ahol a vidéki társulatok mellett budapesti és határon túli alkotóműhelyek is képviseltetik magukat. A színházi találkozó célja, hogy betekintést nyújtson a sokszínű magyar színházi kultúrába.





    Ezeket olvastad már?
    Az évszázad csalása - izgalmas új sorozat érkezik a Direct One-ra

    Az évszázad csalása - izgalmas új sorozat érkezik a Direct One-ra

    Előkerült az eddigi legegyértelműbb bizonyíték az időutazás létezéséről – Video

    Előkerült az eddigi legegyértelműbb bizonyíték az időutazás létezéséről – Video

    A Bagossy Brothers és Illés Fanni így támogatja a tehetségeket – Videókkal

    A Bagossy Brothers és Illés Fanni így támogatja a tehetségeket – Videókkal

    Olasz fagylaltárus okozhatja a magyar érettségizők vesztét

    Olasz fagylaltárus okozhatja a magyar érettségizők vesztét

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás