RETRO RÁDIÓ

Élet-halál között lebeg a Dózsa György úti gázoló, a rabkórházban kapott sztrókot

Ismét sztrókot kapott a Dózsa György úti gázoló. M. Richárd élet és halál között lebeg a berettyóújfalui kórházban, jelenleg gép segíti a légzését. Az élettársa egyszer meglátogathatta a kórházban.Megosztás
Szerző: Metropol
2022.04.19. 08:30
Életveszély

A kecskeméti maffiaperben is elítélt férfi 2017 májusában jogosítvány nélkül vezetett és súlyos balesetet okozott. Ketten meghaltak, ketten pedig súlyosan megsérültek. M. sokáig ügyesen taktikázott a büntetőeljárása során, így csupán a múlt nyáron sikerült őt jogerősen elítélni. Akkor 3 év és hat hónap fogházbüntetést szabtak ki rá és élete végéig eltiltották a járművezetéstől. Már a büntetését töltötte, amikor decemberben agyvérzést kapott. Úgy tűnt, abból felépült, de a berettyóújfalui kórház bv-részlegén még sokáig megfigyelték.

Amikor néhány nappal ezelőtt rosszul lett, a Bors hivatalosan meg nem erősített információi szerint ugyancsak a kórházban tartózkodott, és könnyen lehet, hogy ennek köszönheti az életét, hiszen azonnali segítséget nyújthattak neki. Lapzártánk idején sem volt tudatánál, a lélegeztetéséről is egy gép gondoskodott.

Két ember vesztette életét abban a balesetben, melyet a férfi okozott

Mocsai Gergely, M. jogi képviselője elárulta: folyamatosan tartja a kapcsolatot a büntetés-végrehajtással, így amennyiben a védence állapotában jelentős változás lép fel, arról haladéktalanul értesítik.

„Ügyvédjeként korlátozás nélkül látogathatom, de egyszer már az élettársát is beengedték hozzá” – mondta a jogász.

Mint azt a lap megtudta, a korábban testépítéssel is foglalkozó M. Richárd a betegsége következtében sokat fogyott, a rabtársai körében pedig inkább visszahúzó­dóan viselkedett.

Lélegeztetőgép tartja életben M. Richárdot a berettyóújfalui rabkórházban

„A büntetés-végrehajtási szervezet biztosítja a fogvatartottak megfelelő egészségügyi ellátását. Minden bv-intézetben működik orvosi rendelő, ahol orvosok, egészségügyi szakápolók dolgoznak. Komolyabb egészségügyi probléma esetén pedig a Büntetés-végrehajtás Egészségügyi Központjában kapják meg a szükséges ellátást az elítéltek” – fogalmazott a büntetés-végrehajtás.

Ezeket olvastad már?
Novák Katalin: a gyermekvállalás menti meg a világot

Novák Katalin: a gyermekvállalás menti meg a világot

Apjától örökölte? Gáspár Virág megmutatta, hogyan énekel

Apjától örökölte? Gáspár Virág megmutatta, hogyan énekel

Figyelmeztetést adtak ki az orvosok: ezek az ételek terjesztik az agyat fertőző betegséget

Figyelmeztetést adtak ki az orvosok: ezek az ételek terjesztik az agyat fertőző betegséget

Szörnyű tragédia: héliumos lufival szórakozott az ötéves kisfiú: meghalt

Szörnyű tragédia: héliumos lufival szórakozott az ötéves kisfiú: meghalt

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás