Drámai részletek: a sofőr teljesen összetört, miután halálra gázolta a 14 éves Fannit





Sokkos állapotban szállították kórházba a kiskunfélegyházi halálos gyermekgázolásban érintett kamionsofőrt. A járművezető a Bors által megkérdezett pszichológus szerint lehet, hogy soha nem lesz képes feldolgozni a traumát.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.04.29.
Szörnyű tragédia

A baleset után azonnal kiszállt a járművéből, és amikor rájött, hogy mi történt, összeomlott és sírógörcsöt kapott az a kamionsofőr, aki szerda reggel halálra gázolt egy 14 éves kerékpározó kislányt egy útkereszteződésben Kiskunfélegyházán. Mint azt a Bors megírta, Fanni éppen iskolába tartott, amikor a szörnyűség bekövetkezett. Hiába értesítették a szemtanúk azonnal a segélyhívó központot, a gyorsan kiérkező mentősök már nem tudták megmenteni az életét. Mégis maradt feladatuk, mert a kamionsofőr is ellátásra szorult.

Makai Gábor szerint könnyen lehet, hogy soha többé nem ül a volánhoz a balesetet okozó kamionos Fotó: Tv2

A jelenlevők elmondása szerint ugyanis sokkot kapott és nem lehetett megnyugtatni. Végül kórházba szállították, vélhetően pszichiátriai megfigyelésre. Makai Gábor klinikai szakpszichológus a Borsnak elmondta: a kamionvezetőnek minden bizonnyal élete végéig cipelnie kell majd magával a lelki terhet.

Folyamatosan a fejében lehet a tudat, hogy ha nem is szándékosan, mégis halálos balesetet okozott, ráadásul egy 14 éves kislány esett az áldozatául. Az ilyen balesetek okozói szeretnék az idő kerekét visszafordítani, de tudják, ez nem lehetséges. Óriási érzelmi zűrzavart élnek meg, a pszichés teher hatására pedig traumatikus állapotba kerülnek. Tulajdonképpen bennük is beindul egyfajta gyászreakció, amit a bűntudat felerősít – mondta a szakember, és hozzátette: hasonló körülmények között gyakori, hogy az emberek igyekeznek távol tartani magukat olyan tárgyaktól, melyek felébreszthetik bennük a rossz emlékeket. Ez azt jelentheti, hogy megeshet: a sofőr nemhogy kamiont nem lesz képes vezetni a továbbiakban, hanem még személygépkocsi volánja mögé sem ül be. A rendőrség halálos közúti baleset gondatlan okozása vétsége címen indított eljárást.

Megszólalt a gyászoló édesapa is Fotó: Bors

 

 





Ezeket olvastad már?
„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

49-szer mártotta bele a kést a férfi 10 közös gyermekük édesanyjába

49-szer mártotta bele a kést a férfi 10 közös gyermekük édesanyjába

Szörnyekre panaszkodott a 3 éves kislány, sokkoló felfedezést tettek a szülei – Videó

Szörnyekre panaszkodott a 3 éves kislány, sokkoló felfedezést tettek a szülei – Videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás