Egész Óbuda Gyurikát, a beszélő papagájt keresi – Fotó!





Egy III. kerületi család házikedvence, egy neon zöld színű papagáj, Gyurika kirepült a számára biztonságot adó lakás ablakán és eltűnt. Könnyen felismerhető, hisz a saját nevét is ki tudja mondani.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.04.06.
III. kerület elveszett házikedvenc

Szomorú híreket kaptunk Óbudáról, egy család kétségbeesetten keresi kedvencüket, Gyurikát, aki vasárnap tűnt el Bécsi úti otthonukból. A madár nyugdíjas gazdájának lánya, Ildikó elsőként a kerület Facebook-csoportjában próbált meg információt szerezni a hiányzó madárkájukról. Itt a közösség összefogásával érkeztek is hírek az eltűnt állatról.

Fotó: Facebook

Sziasztok! Ma reggel sajnos egy óvatlan pillanatban kirepült Anyukám madara az ablakon! Óbudán, a Bécsi úton laknak. Egy darabig követték, hívogatták, de elrepült a hegy felé. A színe zöld és sárga, fiúcska. Ha látta valaki, vagy tud róla valamit, kérlek jelezzétek nekünk! Köszönöm” – írta bejegyzésében Ildikó a III. kerület/Óbuda csoportban. A hozzászólások között többen is beszámoltak róla, hogy nem messze a Bécsi úttól, az Ágoston utcában látták a madarat, ám mire Ildikóék megjelentek a helyszínen, Gyurikának sajnos csak hűlt helyét találták. A hölgy a Metropolnak nyilatkozott az esetről:

Vasárnap 10 körül kirepült Anyukám Bécsi úti otthonából. Sokáig repkedett a téren, majd eltűnt. A Facebookon valaki jelezte, hogy dél körül látta az Ágoston utcában, próbálta megfogni, de megcsípte. Már fáradtan, de továbbrepült. A hölgy mondta, hogy mikor meglátták, pont egy varjú támadta meg, csipkedte, de elzavarták tőle. Mi 3-an gyorsan odamentünk, órákig kerestük, de mindhiába… Sajnos, ha csak valaki meg nem fogta és hazavitte, nem élte volna túl ezt a két éjszakát” – nyilatkozta lapunknak Ildikó. Hozzátette, Gyurika a saját nevét is képes kimondani, így könnyű „felismerni”. Most az egyik szárnya sérült, így elrepülni nem képes a madár, így a család reménykedik benne, hogy valaki esetleg hazavitte legalább éjszakára, és nem a hidegben történt vele bármilyen baleset.

Bárki, aki esetleg látta Gyurikát vagy tud róla információt adni, írjon a Metropolnak vagy a Facebookon Fehérvári Ildikónak.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás