Szívszorító: nem hagyta magára a bombázások alatt sem kedvencét a 83 éves férfi





Bár a felesége elmenekült, a férfi nem hagyta magára legjobb négylábú barátját, és napokig nem mozdultak el egymás mellől két méterre sem.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.03.21.
szoros barátság

Douglas Homer brit állampolgár, de már régóta Ukrajnában él, azon belül is a nemrég bombázások áldozatává vált Harkiv városában lakott feleségével és egyéves kutyájával Jeffrey-vel. Február 24-én, amikor elkezdődtek a támadások, a nyugdíjas férfi felesége elmenekült az országból és ketten maradtak a házukban az uszkárral.

Dougles és Jeffrey ezért leköltözött a pincébe, hogy ott biztonságban tudják átvészelni a bombázásokat. Összesen 10 napot töltöttek együtt a föld alatt összebújva, rettegve. Azonban nem csak egymásra számíthattak, mivel a szomszédok gyakran főtt ételt juttattak le nekik, hogy átvészeljék ezt a kritikus időszakot.

„Szörnyű volt, sosem fogom tudni elfelejteni. Amikor a feleségem elment, azt mondtam Jeffrey-nek, ketten maradtunk fiam” – mondta könnyel a szemében a férfi a Mirrornak. – „Nagyon féltünk a robbantások miatt, de nagyon közel is kerültünk egymáshoz, ő végig jó fiú volt velem feküdt a földön.”

A történet vége azonban happy enddel zárult, ugyanis miután felmerészkedtek a felszínre, egy Csehországban élő ismerősével fel tudta venni a kapcsolatot és végül megszerveztek egy szökést az országból, aminek hála most már a Csehországban van biztonságban a két jó barát. Itt érte utol a Mirror a menekülő férfit.

„10 nap után kimerészkedtem egy szupermarketbe, amikor elfogyott teljesen az élelmünk és a vizünk. Az üzlettől nem messze becsapódott egy rakéta, azonnal tudtam, hogy el kell mennem innen, azonban Jeffrey soha nem ment tőlem egy méternél távolabb az elmúlt hetekben” - mondta el a férfi, aki elárulta, hogy most új otthonukban megvárják a háború végét, és utána kutyájával együtt vissza akar térni Ukrajnába.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás