Megható! Rendőrök segítettek megtalálni családját az ukrán kislánynak-Fotó!





6 éves ukrán kislányt felejtettek egy segélyponton. A rendőrök munkájának köszönhetően több mint 8 óra elteltével könnyek között újból egyesült a család.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.03.14.
család egyesítés

Az Ukrajnában zajló háború szörnyűségei elől menekítette egy ukrán házaspár 8 gyerekét a tiszabecsi határon keresztül. A segélypontra irányították őket, ahol csak néhány órát terveztek tölteni, mert várták, hogy értük jöjjenek és eljussanak Németországba.

A kislány mosdóban volt

Pár óra múlva hajnalban meg is érkezett két autó a nagy családért, akik elhelyezkedtek a gépjárművekben és nekiindultak a hosszú útnak. A távozásuk után néhány perccel egy kislány kereste ijedten szüleit és testvéreit. Kiderült, hogy a korábban távozó családhoz tartozik a 6 éves kislány, aki a mosdóban volt mialatt hozzátartozói elindultak-tájékozatott a Police.hu.

Vigyáztak a 6 éves kislányra. Fotó: Police.hu

Intézkedések

A segítségponton tartózkodó rendőröket a segélyszervezet munkatársai azonnal tájékoztatták a történtekről, de sajnos a gépkocsikról, amelyekkel elindult a család semmilyen információjuk nem volt, és távozásuk útvonalát is csak feltételezték. A rendőrök értesítették a térség rendőri egységeit, de sajnos nem jártak eredménnyel. Mindaddig a rémült kislányról a szeretetszolgálat munkatársai gondoskodtak.

Mintegy nyolc óra múlva a családnak feltűnt a hiány. Az osztrák hatóság jelezte, hogy Ausztriában egy ukrán házaspár bejelentést tett, a feltehetően Magyarországon elvesztett gyermekükről. Gyors nemzetközi információcsere után a szülők biztonságba tudhatták lányukat, és visszaindultak érte Tiszabecsre.

Egyesült a család

Az ukrán család Tiszabecsen könnyek között újra egyesült. A szülők elmondták, hogy induláskor elszámolhatták a gyerekeket, és abban a tudatban keltek útra, hogy mindannyian együtt vannak, míg nem egy ausztriai pihenőhelyen kiderült, hogy egyik autóban sincs a kislányuk.

A rendőröknek, és a szeretetszolgálat munkatársainak tett köszönetnyilvánítás után immár a teljes család elindult ismét Németország felé.





Ezeket olvastad már?
Megvolt a sorsolás, rengetegen nyertek a hatoslottón

Megvolt a sorsolás, rengetegen nyertek a hatoslottón

Heti top 5: Így él a multimilliomos Rubik Ernő, a Ripost segített egy hajléktalannak, támadás a villamoson

Heti top 5: Így él a multimilliomos Rubik Ernő, a Ripost segített egy hajléktalannak, támadás a villamoson

Holtan találtak egy nőre Miskolcon, lecsaptak a rendőrök

Holtan találtak egy nőre Miskolcon, lecsaptak a rendőrök

Nyitnak a fővárosi strandok! Emelkednek vajon a belépők?

Nyitnak a fővárosi strandok! Emelkednek vajon a belépők?

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás