Megtörtént a kapcsolatfelvétel Márki-Zay Péter stábja és Volodimir Zelenszkij között





A Magyar Nemzet nemzetbiztonsági forrásból úgy értesült, hogy Márki-Zay Péter baloldali miniszterelnök-jelölt stábja és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök között meg is történt a kapcsolatfelvétel - olvasható a magyarnemzet.hu oldalon.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.03.30.
háború

A lap online kiadása szerint az ukrán külügyminiszter egyeztetett Márki-Zay Péter stábjával az ukrán elnök brüsszeli beszéde előtt.

Mindezt annak kapcsán közölték, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter keddi videónyilatkozatában azzal vádolta meg az ellenzék miniszterelnök-jelöltjét, hogy fegyvereket szállítana az orosz invázió ellen harcoló ukránoknak.

Márki-Zay Péter Twitter-bejegyzésben üzent Zelenszkij ukrán elnöknek. Ez az üzenet is bizonyítja az összes korábbi információt, hogy megegyeztek abban, ha a baloldal jut hatalomra Magyarországon, akkor azonnal megszavaznák a gáz-és olajszállításra vonatkozó szankciókat, és rögtön megkezdenék a fegyverszállításokat Ukrajnába” - idézi az újságban olvasható cikk Szijjártó Pétert.

Ha ezt a megegyezést végrehajtják, ha megkezdik a fegyverszállítást Ukrajnába és megszavazzák a földgáz- és kőolajszállításra vonatkozó szankciókat, akkor annak azonnali és rendkívül súlyos következményei lesznek Magyarországra nézve is - mondta a lap szerint a politikus.

A külgazdasági és külügyminiszter kifejtette: a fegyverszállítások azonnal háborúba sodornák Magyarországot, hiszen azok katonai célpontot jelentenek. A kőolaj- és földgázszállításra vonatkozó szankciók megszavazásával pedig az üzemanyag-ellátást és a fűtést veszélyeztetnék, illetve azt kockáztatnák, hogy Magyarország gazdasága leáll” - írta a Magyar Nemzet.

Ez a megegyezés rendkívüli veszéllyel járna Magyarországra nézve, ezért április 3-án világos döntés előtt áll minden magyar ember: aki a Fideszre szavaz, a békére és a biztonságra szavaz, aki a baloldalra szavaz, az a háborúba történő azonnali belesodródást kockáztatja. Jól gondolják meg a döntést!” - idézte a minisztert a lap. Az újság közölte, Márki-Zay Péter a közösségi oldalán minderre úgy reagált, hogy Szijjártó Péter is „beállt orosz ügynöknek: megint a fegyverszállításról hazudozik. A lemondását kellett volna bejelentenie ahelyett, hogy megint álhírt terjeszt.”

„A baloldal miniszterelnök-jelöltje azonban hiába próbálta tagadni Szijjártó állításait” - vonta le következtetését a Magyar Nemzet, amelyet azzal támasztott alá, hogy Záránd Péter, Márki-Zay kampányfőnöke a Telex.hu-nak azt mondta: „a baloldal megbeszéléseket folytat az ukránokkal”.

„Márki-Zay Péter számos alkalommal egyértelműen kiállt amellett, hogy az Európai Unió szállítson fegyvereket Ukrajnának, de nem zárkózott el attól sem, hogy magyar katonákat küldjenek a háborúba. Legutóbb a JelenValónak adott interjúban mondta azt: ”Mi is megszavaztuk volna az Európai Unióban azt, hogy az Európai Unió fegyvereket szállít Ukrajnának„ - írta a lap.

A Magyar Nemzet online kiadása azt is felidézi, hogy az ukrán külügyi tárca nemtetszését váltotta ki Szijjártó Péter március 21-én a külügyminiszteri tanácson, Brüsszelben tett kijelentése, amely szerint Magyarország ellenzi a repüléstilalmi övezetet Ukrajna felett és a békefenntartónak minősített szárazföldi alakulatok küldését.

Szijjártó Péter az ülésen egyértelművé tette, hogy hazánk nem fog fegyvereket szállítani Ukrajnába, és nem is engedi át a fegyverszállítmányokat Magyarország területén.

A Magyar Nemzet úgy tudja, a magyar diplomácia vezetőjének állásfoglalása után Dmitro Kuleba külügyminiszter felhívta a budapesti ukrán nagykövetet és Ljubov Nepopnál arról érdeklődött, hogy miként lehetne elősegíteni a baloldali ellenzék választási győzelmét.

Elindult a Ripost alkalmazása! MZP beszól!

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje előszeretettel sérteget különböző társadalmi csoportokat, ami ugyan egyáltalán nem vicces, de a Ripost most mégis a dolog humoros oldalát (is) meg akarta fogni, ezért jött létre az „MZP beszól!” nevű alkalmazás, ahol Te irányíthatod, hogy Márki-Zay Péter kit sértsen vérig legközelebb.

Az alkalmazást Ide kattintva éred el. https://mzpbeszol.ripost.hu/





Ezeket olvastad már?
Te mire emlékszel még az érettségiből? Ezt az izgalmas történelmi kvízt kevesen töltik ki hibátlanul

Te mire emlékszel még az érettségiből? Ezt az izgalmas történelmi kvízt kevesen töltik ki hibátlanul

Vidámságot, nevetést és izgalmat hozott Budapest életébe 133 éve: mutatjuk, hogy mi ez

Vidámságot, nevetést és izgalmat hozott Budapest életébe 133 éve: mutatjuk, hogy mi ez

Erre senki nem készült: az egész országra riasztást adtak ki mára

Erre senki nem készült: az egész országra riasztást adtak ki mára

"Állj neki újra tanítani, k***va" - két tanárát is bántalmazta a 17 éves fiú

"Állj neki újra tanítani, k***va" - két tanárát is bántalmazta a 17 éves fiú

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás